Analiza: Koferi spakovani...VELIKO vam hvala!

Nikada se više neće naći u situaciji da jedni protiv drugih odlučuju o titulu prvaka Evrope i zaista je šteta što je neko morao da izgubi.

Fudbal 09.06.2015 | 00:00
Analiza: Koferi spakovani...VELIKO vam hvala!

Za njih je subotnje finale imalo posebnu dimenziju. Andrea Pirlo, Ćavi Ernandez, Danijel Alves i Karlos Tevez su verovatno poslednji put u karijerama došli do zavšrnice i odlučivali o tituli pvraka Evrope. Majstori su spakovali kofere i hteli su da odu kao pobednici.

Ali karte su tako podeljenje da je neko od njih morao da završi u suzama i da gleda kako ovaj drugi slavi. Putevi ih vode na različite krajeve sveta.

Andrea Pirlo je u suzama završio meč. U četvrtom finalu Lige šampiona u karijeri, nije uspeo da osvoji i treću krunu. Fudbalski Mocart se sprema za selidbu u Ameriku ili neku drugu egzotičnu destinaciju. Fudbalski unikat nije na Juve preneo šampionski pelcer iz Milana.

Njegov dugogodišnji pandan i jedini evropski majstor koji je mogao da mu pariru po stilu igre, Ćavi Ernandez se oprostio od dresa Barselone kao velikan. Trećom titulom prvaka Evrope i kao rekorder po broju utakmica u Ligi šampiona sa 151. nastupom. U njegovom umeću će uživati Arapi.

A, kako stvari stoje ovo večeras je bio i oproštaj Danija Alvesa od dresa Barselone i Karlitosa Teveza od Juventusa.

Jedan od najboljih desnih bekova koje je Evropa videla je spreman za novu avanturu. On će možda i imati priliku da opet napadne titulu prvaka Evrope. Ali u dresu Mančester Junajteda, Pari Sen žermena ili nekog trećeg kluba. Barsa je već kaparisala Aleksa Vidala kao zamenu.

Za selidbu je spreman i fubalski nomad Karlos Tevez. Njega mesto ne drži, iako u Juventusu svim silama pokušavaju da ga ubede da odradi i poslednju godinu ugovora. Apače želi u svoju Boku, dosta mu je Evrope. Ima titulu šampiona sa Mančester Junajtedom, ali nadao se da će se na Bombonjeru vratiti kao jedan od junaka Juventusove „triplete“.

Možda se nešto i promeni u narednom periodu, ali sve ukazuje na to da smo večeras poslednji put gledali Teveza i Pirla u crno-belom dresu Stare dame, kao i Alvesa i Ćavija u timu Barselone.

Velikani su svoje odradili, doneli nam mnogo fudbalskog ugođaja, sada je vreme da neki mlađi zauzmu njihova mesta.

Komentari / 0

Ostavite komentar