РГ: Женски дубл припао Матек-Сендс и Шафаржовој!

Бетани Матек-Сендс и Луције Шафаржова освојиле су и други Грен слем ове сезоне у конкуренцији женских парова, пошто су биле најбоље и на Ролан Гаросу.

Тенис 07.06.2015 | 14:41
РГ: Женски дубл припао Матек-Сендс и Шафаржовој!

Американка и Чехиња, које су почеле да играју заједно на старту сезоне, победиле су у финалу Ролан Гароса Кејси Делакву и Јарославу Шведову са 3:6, 6:4, 6:2.

Бетани и Луције тако су наставиле феноменалну сарадњу тријумфом и на другом Грен слему сезоне, пошто су претходно биле најбоље и на Аустралијан опену, па сада имају реалне шансе да комплетирају календарски ГС.

Њих две су на путу до финала победиле Хингис и Мирзу, први женски дубл света, ако и Хлавачкову и Храдецку, пре него што су у последњем мечу направиле преокрет.

Први сет припао је Делакви и Шведовој које су се боље снашле у фестивалу брејкова (било их је укупно шест), па су после нешто више од 35 повеле са 6:3.

Ипак, седме носитељке одузеле су сервис противницама у петом гему другог сета што им је било довољно за изједначење. Добијен други сет донео им је сигурнос – у одлучујућем делу игре направиле су два брејка и рутински привеле меч крају.

Осим титуле у дублу, Луције Шафаржова је направила изузетан резултат пласманом у финале сингла у којем је у суботу изгубила од Серене Вилијамс са 6:3, 6:7, 6:2.

Матек-Сендс и Шафаржова поделиће награду од 450.000 долара за освојени пехар, док ће њиховим противницама припасти упола мања сума.

Ролан Гарос, који је игран за наградни фонд од 28 милиона евра, завршава се данас финалним дуелом у мушком синглу између Новака Ђоковића и Стана Вавринке.

Коментари / 0

Оставите коментар