RG: Ženski dubl pripao Matek-Sends i Šafaržovoj!

Betani Matek-Sends i Lucije Šafaržova osvojile su i drugi Gren slem ove sezone u konkurenciji ženskih parova, pošto su bile najbolje i na Rolan Garosu.

Tenis 07.06.2015 | 14:41
RG: Ženski dubl pripao Matek-Sends i Šafaržovoj!

Amerikanka i Čehinja, koje su počele da igraju zajedno na startu sezone, pobedile su u finalu Rolan Garosa Kejsi Delakvu i Jaroslavu Švedovu sa 3:6, 6:4, 6:2.

Betani i Lucije tako su nastavile fenomenalnu saradnju trijumfom i na drugom Gren slemu sezone, pošto su prethodno bile najbolje i na Australijan openu, pa sada imaju realne šanse da kompletiraju kalendarski GS.

Njih dve su na putu do finala pobedile Hingis i Mirzu, prvi ženski dubl sveta, ako i Hlavačkovu i Hradecku, pre nego što su u poslednjem meču napravile preokret.

Prvi set pripao je Delakvi i Švedovoj koje su se bolje snašle u festivalu brejkova (bilo ih je ukupno šest), pa su posle nešto više od 35 povele sa 6:3.

Ipak, sedme nositeljke oduzele su servis protivnicama u petom gemu drugog seta što im je bilo dovoljno za izjednačenje. Dobijen drugi set doneo im je sigurnos – u odlučujućem delu igre napravile su dva brejka i rutinski privele meč kraju.

Osim titule u dublu, Lucije Šafaržova je napravila izuzetan rezultat plasmanom u finale singla u kojem je u subotu izgubila od Serene Vilijams sa 6:3, 6:7, 6:2.

Matek-Sends i Šafaržova podeliće nagradu od 450.000 dolara za osvojeni pehar, dok će njihovim protivnicama pripasti upola manja suma.

Rolan Garos, koji je igran za nagradni fond od 28 miliona evra, završava se danas finalnim duelom u muškom singlu između Novaka Đokovića i Stana Vavrinke.

Komentari / 0

Ostavite komentar