Меркел: САД кључни партнер Њемачке

Пред почетак самита Г7 у баварским Алпима Њемачка канцеларка Ангела Меркел поздравила је САД као "пријатеља и кључног партнера" Њемачке, упркос повременим "разликама у мишљењу" .

Свијет 07.06.2015 | 13:58
Меркел: САД кључни партнер Њемачке

"Иако је тачно да ми понекад имамо различита мишљења, САД су, ипак, наш парнтер, и то кључни партнер са којим блиско сарађујемо", казала је она, а преноси АФП.

Амерички предсједник Барак Обама је изјавио да ће лидери на самиту разговарати о томе како да се супротставе руској "агресији" у Украјини, као и о пријетњама од екстремизма и климатских промјена.

"Наредна два дана у Шлос Елмауу ћемо разговарати о заједничкој будућности, глобалној привреди која отвара нова радна мјеста и могућности, одржавању јаке и просперитетне ЕУ, склапању нових трговинских партнерстава између Америке и Европе, супротстављању руској агресији у Украјини, пријетњама - од насилног екстремизма до климатских промјена", поручио је Обама уочи почетка самита.

"По питању свих ових тема веома смо захвални за партнерство и лидерство ваше канцеларке Ангеле Меркел", додао је Обама, а преноси Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борко

07.06.2015 12:16

Америка и Немачка су највеће жртве Ватикана! Ангела Меркел је језуит. Консалтинг услуге у контроли његог ума пружају специјално обучени агенти које обрађују обрађују ватикански илузионисти. Немачка је повлашћена нација Ватикана као и Јапан. Зна се да су сви народи Европе Срби, осим Мађара и Шиптара које је Ватикан довео. Немачка је била земља сељака и чобана све док католички језуити нису мигрирали технику и технологију из Америке, након тзв.Светске кризе (Читај: Превара) 1929 г. Затим су довели на власт конвертиту Јеврејина језуиту Адолфа по очуху Аустријанца., који је извео Друго клање тзв.2. светски рат. Све је лаж католичка! Немачка и Јапан су вазалске државе Ватикана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

07.06.2015 12:17

Г-7 је ватиканска Агенција исто као што су:, НАТО, ОЕБС, ЕУ, УН, ММФ итд.., Сва бирократска пирамида зла Ватикана састављена је од настраних педофила. Светски гломазни бирократски апарат Ватикан изплаћује са новцем од.1.Дроге (Читај:Ватикан ваља 97% дроге по свету. 2.Оружја и 3.Рата. Сад је крвава шапа из Ватикана зинула на Сибир. Путие сместа испалте нуклеарне ракете на: Ватикан, Вашингтон и Лондон.

ОДГОВОРИТЕ