Merkel: SAD ključni partner Njemačke

Pred početak samita G7 u bavarskim Alpima Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je SAD kao "prijatelja i ključnog partnera" Njemačke, uprkos povremenim "razlikama u mišljenju" .

Svijet 07.06.2015 | 13:58
Merkel: SAD ključni partner Njemačke

"Iako je tačno da mi ponekad imamo različita mišljenja, SAD su, ipak, naš parnter, i to ključni partner sa kojim blisko sarađujemo", kazala je ona, a prenosi AFP.

Američki predsjednik Barak Obama je izjavio da će lideri na samitu razgovarati o tome kako da se suprotstave ruskoj "agresiji" u Ukrajini, kao i o prijetnjama od ekstremizma i klimatskih promjena.

"Naredna dva dana u Šlos Elmauu ćemo razgovarati o zajedničkoj budućnosti, globalnoj privredi koja otvara nova radna mjesta i mogućnosti, održavanju jake i prosperitetne EU, sklapanju novih trgovinskih partnerstava između Amerike i Evrope, suprotstavljanju ruskoj agresiji u Ukrajini, prijetnjama - od nasilnog ekstremizma do klimatskih promjena", poručio je Obama uoči početka samita.

"Po pitanju svih ovih tema veoma smo zahvalni za partnerstvo i liderstvo vaše kancelarke Angele Merkel", dodao je Obama, a prenosi Rojters.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Borko

07.06.2015 12:16

Amerika i Nemačka su najveće žrtve Vatikana! Angela Merkel je jezuit. Konsalting usluge u kontroli njegog uma pružaju specijalno obučeni agenti koje obrađuju obrađuju vatikanski iluzionisti. Nemačka je povlašćena nacija Vatikana kao i Japan. Zna se da su svi narodi Evrope Srbi, osim Mađara i Šiptara koje je Vatikan doveo. Nemačka je bila zemlja seljaka i čobana sve dok katolički jezuiti nisu migrirali tehniku i tehnologiju iz Amerike, nakon tzv.Svetske krize (Čitaj: Prevara) 1929 g. Zatim su doveli na vlast konvertitu Jevrejina jezuitu Adolfa po očuhu Austrijanca., koji je izveo Drugo klanje tzv.2. svetski rat. Sve je laž katolička! Nemačka i Japan su vazalske države Vatikana!

ODGOVORITE
Name

Đorđe

07.06.2015 12:17

G-7 je vatikanska Agencija isto kao što su:, NATO, OEBS, EU, UN, MMF itd.., Sva birokratska piramida zla Vatikana sastavljena je od nastranih pedofila. Svetski glomazni birokratski aparat Vatikan izplaćuje sa novcem od.1.Droge (Čitaj:Vatikan valja 97% droge po svetu. 2.Oružja i 3.Rata. Sad je krvava šapa iz Vatikana zinula na Sibir. Putie smesta ispalte nuklearne rakete na: Vatikan, Vašington i London.

ODGOVORITE