Ламин Дијара је херој Анталије!

Дао гол који је изазвао делиријум навијача и вратио клуб у Суперлигу! Екипа са Медитерана у финалу узбудљивог баража за пласман у елитни ранг савладала Самсун бољим извођењем једанаестераца - 4:1.

Фудбал 08.06.2015 | 10:00
Ламин Дијара је херој Анталије!

Анталија слави Ламина Дијару! Бивши нападач Партизана био је кључни човек у финалу баража за пласман у Суперлигу преко којег се клуб са Медитерана после годину дана одсуства вратио у елитни ранг турског фудбала. Анталија је бољим извођењем једанаестераца савладала Самсун (4:1, 2:2, 1:1) и тако на најбољи начин крунисала сезону у којој јој је мало ко давао шансе да се докопа друштва Галатасараја, Фенербахчеа и Бешикташа.

Постигао је Сенегалац водећи гол у 29. минуту и тај детаљ изазвао је делиријум навијача Црвених на стадиону Башакшехира у Истанбулу, али и њих неколико хиљада који су на градском тргу у Анталији пратили одлучујућу утакмицу преко видео бима.

Самсун, који је у полуфиналу плеј-офа, избацио Аланију укупним резултатом 9:1, одбио је да се преда и преко Камерунца Мбиле Етамеа поравнао 18 минута пре краја. Узбудљив меч, у коме је виђено 11 жутих и чак три црвена картона је отишао у продужетке, у којима је Анталија опет стека предност голом Матарација, Етама је изједначио, а у пенал серији екипа Ламине Дијаре (изашао из игре из тактичких разлога у 114. минуту) је била концентрисанија и резултатом 4:1 изборила пласман у Суперлигу. Наредна сезона биће јој јубиларна 20. у највишем рангу тураског фудбала.

За тај успех Ламин Дијара има огромне заслуге. Најбољи је стрелац екипе са 15 погодака, од тога је седам пута постизао водеће голове на утакмици, па није ни чудо што му је управа клуба током пролећа поверила капитенску траку. А он се, очито, добро снашао и у тој улози (не само кад је подигао пехар намењен победнику баража), јер је Анталија, упркос чињеници да је дуго била далеко од треће позиције, на крају заузела то место, у полуфиналу елиминисала Адану (3:2, упркос поразу у првом мечу 0:2), а затим се тријумфом у финалу придружила Кајзерију и Османилију, екипама које су се директно пробиле у Суперлигу.

Коментари / 0

Оставите коментар