Lamin Dijara je heroj Antalije!

Dao gol koji je izazvao delirijum navijača i vratio klub u Superligu! Ekipa sa Mediterana u finalu uzbudljivog baraža za plasman u elitni rang savladala Samsun boljim izvođenjem jedanaesteraca - 4:1.

Fudbal 08.06.2015 | 10:00
Lamin Dijara je heroj Antalije!

Antalija slavi Lamina Dijaru! Bivši napadač Partizana bio je ključni čovek u finalu baraža za plasman u Superligu preko kojeg se klub sa Mediterana posle godinu dana odsustva vratio u elitni rang turskog fudbala. Antalija je boljim izvođenjem jedanaesteraca savladala Samsun (4:1, 2:2, 1:1) i tako na najbolji način krunisala sezonu u kojoj joj je malo ko davao šanse da se dokopa društva Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša.

Postigao je Senegalac vodeći gol u 29. minutu i taj detalj izazvao je delirijum navijača Crvenih na stadionu Bašakšehira u Istanbulu, ali i njih nekoliko hiljada koji su na gradskom trgu u Antaliji pratili odlučujuću utakmicu preko video bima.

Samsun, koji je u polufinalu plej-ofa, izbacio Alaniju ukupnim rezultatom 9:1, odbio je da se preda i preko Kamerunca Mbile Etamea poravnao 18 minuta pre kraja. Uzbudljiv meč, u kome je viđeno 11 žutih i čak tri crvena kartona je otišao u produžetke, u kojima je Antalija opet steka prednost golom Mataracija, Etama je izjednačio, a u penal seriji ekipa Lamine Dijare (izašao iz igre iz taktičkih razloga u 114. minutu) je bila koncentrisanija i rezultatom 4:1 izborila plasman u Superligu. Naredna sezona biće joj jubilarna 20. u najvišem rangu turaskog fudbala.

Za taj uspeh Lamin Dijara ima ogromne zasluge. Najbolji je strelac ekipe sa 15 pogodaka, od toga je sedam puta postizao vodeće golove na utakmici, pa nije ni čudo što mu je uprava kluba tokom proleća poverila kapitensku traku. A on se, očito, dobro snašao i u toj ulozi (ne samo kad je podigao pehar namenjen pobedniku baraža), jer je Antalija, uprkos činjenici da je dugo bila daleko od treće pozicije, na kraju zauzela to mesto, u polufinalu eliminisala Adanu (3:2, uprkos porazu u prvom meču 0:2), a zatim se trijumfom u finalu pridružila Kajzeriju i Osmaniliju, ekipama koje su se direktno probile u Superligu.

Komentari / 0

Ostavite komentar