Пријатељска: Роби са Азерима тестира Србе!

"Орлови" од 17.00 против Азербејџана спроводе "генералку" пред гостовање Данској, у оквиру квалификација за ЕУРО 2016.

Фудбал 07.06.2015 | 14:00
Пријатељска: Роби са Азерима тестира Србе!

Утакмица против Данске у Копенхагену 13. јуна вероватно је последња прилика да се репрезентација Србије умеша у борбу за одлазак на Европско првенство у Француској 2016. године.

Имамо ли чему да се надамо наредне суботе, против екипе која нам је у Београду (пред празним трибинама) очитала лекцију, моћи ћемо да наслутимо после пријатељског одмеравања снага са Азербејџаном, у аустријском Санкт Пелтену.

Утакмица почиње у 17 часова, а директно ће је преносити РТ Војводине.

Селектор Радован Ћурчић не може да рачуна на повређеног Душана Тадића, а од играча који су дошли на припреме, лакше се повредио и Немања Гудељ.

Извештачи београдских спортских листова из Санкт Пелтена јављају да ће дебитовати крилни играч Штутгарта Филип Костић, као и да ће Бранислав Ивановић и Немања Матић бити на терену од првог минута, без обзира на то што су се недавно вратили са турнеје по Тајланду и Аустралији са Челсијем.

Као што је познато, Азербејџанце са клупе предводи некадашњи тренер Црвене звезде Роберт Просинечки, који из тог периода одлично познаје Луку Миливојевића, Николу Максимовића, Радосава Петровића, Лазара Марковића... Уосталом, у данашњем фудбалу нема много тајни чак и када су противници са потпуно различитих крајева света, треба изаћи на терен и показати шта знаш.

У том смислу су "орлови" ваљда добили мало инспирације гледајући одличне наступе њихових наследника на Светском У-20 првенству на Новом Зеланду.

Играчи, као и увек, верују да има времена да у квалификацијама покажу квалитет и "поставе ствари на своје место"...

На трибинама ХВ Арене очекује се око 4.000 људи, углавном српских исељеника.

"Утакмица није толико важна, али може да буде корисна и зато морамо да обавимо посао. Искористили смо припреме да освежимо играче и направимо баланс у тиму. Видећемо у каквој смо форми...", рекао је селектор Радован Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар