Prijateljska: Robi sa Azerima testira Srbe!

"Orlovi" od 17.00 protiv Azerbejdžana sprovode "generalku" pred gostovanje Danskoj, u okviru kvalifikacija za EURO 2016.

Fudbal 07.06.2015 | 14:00
Prijateljska: Robi sa Azerima testira Srbe!

Utakmica protiv Danske u Kopenhagenu 13. juna verovatno je poslednja prilika da se reprezentacija Srbije umeša u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Imamo li čemu da se nadamo naredne subote, protiv ekipe koja nam je u Beogradu (pred praznim tribinama) očitala lekciju, moći ćemo da naslutimo posle prijateljskog odmeravanja snaga sa Azerbejdžanom, u austrijskom Sankt Peltenu.

Utakmica počinje u 17 časova, a direktno će je prenositi RT Vojvodine.

Selektor Radovan Ćurčić ne može da računa na povređenog Dušana Tadića, a od igrača koji su došli na pripreme, lakše se povredio i Nemanja Gudelj.

Izveštači beogradskih sportskih listova iz Sankt Peltena javljaju da će debitovati krilni igrač Štutgarta Filip Kostić, kao i da će Branislav Ivanović i Nemanja Matić biti na terenu od prvog minuta, bez obzira na to što su se nedavno vratili sa turneje po Tajlandu i Australiji sa Čelsijem.

Kao što je poznato, Azerbejdžance sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji iz tog perioda odlično poznaje Luku Milivojevića, Nikolu Maksimovića, Radosava Petrovića, Lazara Markovića... Uostalom, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni čak i kada su protivnici sa potpuno različitih krajeva sveta, treba izaći na teren i pokazati šta znaš.

U tom smislu su "orlovi" valjda dobili malo inspiracije gledajući odlične nastupe njihovih naslednika na Svetskom U-20 prvenstvu na Novom Zelandu.

Igrači, kao i uvek, veruju da ima vremena da u kvalifikacijama pokažu kvalitet i "postave stvari na svoje mesto"...

Na tribinama HV Arene očekuje se oko 4.000 ljudi, uglavnom srpskih iseljenika.

"Utakmica nije toliko važna, ali može da bude korisna i zato moramo da obavimo posao. Iskoristili smo pripreme da osvežimo igrače i napravimo balans u timu. Videćemo u kakvoj smo formi...", rekao je selektor Radovan Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar