Осумњиченом није одређен притвор

Основни суд у Бијељини одбио је приједлог Окружног тужилаштва за одређивање притвора за малољетно лице осумњичено за убиство 15- годишњег Станка Глигоревића, које се догодило јуче у дворишту Основне школе “Кнез Иво од Семберије”, потврдио је за БН ТВ замјеник окружног тужиоца Милорад Дебељевић.

Република Српска 07.06.2015 | 19:08
Осумњиченом није одређен притвор

Окружно тужилаштво ће даље дјеловање одредити након добијања писаног образложења, каже Дебељевић и додаје да је обдукцијом утврђено да је дјечак убијен једним хицем из пиштоља који је испаљен у леђа, испод лијеве плећке.

Према његовим ријечима, малољетник је признао почињено дјело, а тужилаштво наставља са прикупљањем доказа у циљу утврђивања правог стања ствари како би се утврдио и мотив убиства.

Док траје истрага најближи тугују због трагичне смрти Станка Глигоревића,а у основној школи „Свети Сава“, чији је ученик био убијени дечак, сутра је дан жалости и неће бити наставе.

Данас на мјесту трагичног догађаја у дворишту Основне школе “Кнез Иво од Семберије”, окупили су се другови и другарице убијеног Станка Глигоревића да му одају последњу почаст. На мјесту гдје је њихов пријатељ изгубио живот положили су цвијеће, али видно потрешени нису жељели ништа да говоре пред камерама.

БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

реалност

07.06.2015 10:20

Дјецак сноси 30% кривице друство и дрзава 70% ЛУКАЦ ТРЕБА ОДМАХ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукац

07.06.2015 10:54

... Објасни

Name

БОА

07.06.2015 10:55

А гдје је отац, он нема одговорности или мислис да га је Лукац правио. Ја исто мислим да је Лукац гори цак и од Цадје али не контам каква је његова одговорност сто је дјецак убио дјецака.

Name

илегалац

07.06.2015 17:22

Ти требас, али хитно, на лијецење ! Дефинитивно имас проблем у глави! Лукац је министар унутрасњих послова а то министарство нема везе са судовима! Незналицо, судови су независни у свом раду а надлезно министарство је Министарство правде. Писи на ту адресу а полицију заобидји. И едукуј се мало, неце ти скодити.

Name

Младен

07.06.2015 10:43

Дјецак сноси 100% кривицу и одмах у тамницу са 17 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.06.2015 10:46

Господу се Богу помолимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

07.06.2015 10:52

Има ко о томе одлучује, реално,то је нешто што су требали рјешити шакама, мислим с обзиром на године,а да су зрелији схватили би да је то глупост,ако је у питању цура. Кривицу сносе убица, његов отац,те очев колега, ако је његов пиштољ,а није био код његове куће,нити у мјесној полицијској станици, а није ни пријавио крадју, његова је 50% кривица, очево је саучесништво у набавци оружја за извршење убиства и ако има какву одговорност јер је убица старији малољетник. Какогод, адолесценске глупости однесоше млади зивот, гарантујем да не би била супруга ни једног од њих,али то су те године лудости, ево на жалост и трагедије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

07.06.2015 11:14

Јадно дете, погину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон.

07.06.2015 11:26

Саучешће породици погинулог дјечака. Бојим се да ће цијели случај,уз новац и доброг адвоката, добити димензије несрећног случаја. Ако је тачно да свједока није било за очекивати је убиство из нехата. Опет кажем нажалост. Код нас новац све ради.Присјетимо се убиства дјевојке на Палама, мислим да се несрећница звала Софија. Један од оптужених је ослобођен док је извршилац, у првостепеној добио малу казну.Напросто правосуђе је постало пијаца. Ко да више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

07.06.2015 12:03

Убица 100% крив па родитељи,па школски систем па остали.Никако немогу да схватим зашто је обавезно школовање,па зар неко ко прави хаос по школама треба по сваку цијену да се држи у школи.У затвор или на лијечење,нема друге. На Мајевици прошле године Миломир Васић изгуби живот штитећи своје женско дијете од педофила.Бивши командир полицијске станице у Лопарама Ристо Радић бјежи од одговорности ,прави се да ништа незна о том проблему.Исход катастрофалан, смрт родитеља ,убица добива 4 године.Родитељ код себе није имао ништа од оружја са повријеђеном руком са које је тек скинуо гипс испало је да је убица у самодбрани пуцао.Убијен човјек па четири године ...људ ШТАЈЕ ОВО СНАС. Ало нема право нико одужети неком један једити живот а тек ове пресуде ништа ми није јасно куда ово води. Драги Станко почивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крив је

07.06.2015 16:10

За све кривите дрзаву васпитавајте своју дјецу. Ако нема посла крива дрзава односно руководство дрзаве ако неко брзо вози погине крива дрзава ако се неко објеси опет дрзава Младиц убио младица опет дрзава. Судство треба да буде строзије да се не мозе потплатит И зато је крива дрзава Људи појединци су криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

веља

07.06.2015 16:56

Искрено сауцесце породици, поцивај у миру! Да крива је: зато сто је упропастила главни стуб, привреду! Вецина проблема је недостатак тог "Стуба"

Name

Глупко

08.06.2015 06:13

Ма од болесног друства све долази. Корумпирани политицари, судови, доктори, директори...Свако несто паметује а нико ниста не ради.Од глупог, поквареног и немарног народа не може се правити добра држава као ни одговорна политицка елита. Неко мисли другације?

Name

јаја

07.06.2015 17:52

Срамота за суд где ту правда убица је убица није битно колико има година треба га нај мање на 40г робије ил око за око требаи њега убит зато сто нема закона и правде и десавају се овакве ствари а ста це тек дасе десава ако мозес убит неког и бит слободан не осудјен срамите се сво судство и сва полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

илегалац

07.06.2015 18:19

Процитај и ти мој претходни коментар који се односи на полицију. Полиција је све одрадила, суд је подбацио!

Name

посматрац

07.06.2015 19:51

Ста је требао да уради да би био у притвору?!!!! Да ли је његов отац пунољетан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

неправда

07.06.2015 20:38

суд се изгубио-потребно је под хитно смјењивати министре правосуђа за грешке судија а у судску увести праксу ревизора за предмете које судија је ријешио и по учинку судијама одредити парламент српске-коефицијент обрачуна плате.за лажне доказе на суду казнити и адвоката и судију јер их нису провјерили овако адвокат те брани,судија те суди у закону од 3 године могуће казне добијеш 2 и 11 месеци а адвокат каже добро смо прошли,,па јесу он и судија,,а ја кога је он бранио и онај судијо.никад нисам био ни осумљичен а камоли суђен али преносим судско-адвокатску праксу која је редовна на другим лицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

07.06.2015 21:05

Тужно и срамно да је пуштен ко су му родитељи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

08.06.2015 03:43

Сваки коментар је сувисан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ и просвј. радник

08.06.2015 14:33

Као родитељ и као просвјетни радник могу да кажем да имам право да утичем само на своје дијете а никако на нечије дијете у школи. Чим се јави неки проблем са учеником, везано нпр. за конзумирање алкохола, цигарета, ноћне изласке, непримјерено одијевање ученица, скренете ученику пажњу, одмах долази родитељ ученика и говори шта се то нас тиче, не троши наше паре; затим да смо љубоморни на њихове кћерке које су тако згодне и младе. Ето, таква је ситуација у школама. Дјеца имају неограничена права и кад криво раде. А поготовоу средњим школама је немоћ просвјетара евидентна јер већина њих нема аута или има нека лоша док поједини ученици возају скупе аутомобиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

08.06.2015 17:56

Слазем се у потпуности са Васим коментаром... И ја радим слицан посао, са децом и ,назалост, вецини родитеља се ниста НЕ СМЕ реци за његово дете... Ко је крив томе ? Сви просветни радници су мањи од маковог зрна, а некада су били постовани и њихова рец је била испред свега.

Name

камелеон

08.06.2015 14:42

Нажалост обистињују се моје претпоставке. На крају ће бити убиство из нехата. Добар савјет доброг адвоката вриједи много новца. Неко је тај новац имао. Ако ни због чега суд је требао одредити мјеру притвора ради тога што је извршено дјело подобро узнемирило грађане Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.06.2015 10:32

Случајно те позовем,случајно узмем пиштољ,случајно уперим у тебе и случајно те убијем...И ми смо исти,ми смо дјечаци!Само сам ја напаљени кримос с татом бившим судијом,садашњим цариником иза леђа,који ето изјављује саучешће и сад ми поздрављамо тај гест дижући га у небеса!А госн правник зна за прописе кад је у питању дјечје бицикло у гепеку,а не зна кад је пиштољ тетејац у ормару!?И данас убица чита коментаре у својој соби и диви се групици оних који му знају породицу па га правдају,диви се себи,а не мисли на оца и мајку и сестру жртве своје,стрица који је јако везан са убијеног,а убијени ништа не зна...Нека објави дјецак илиц свој профил или це да цека да му гс неко други објави па да види јавност"дјецкица из комсилука"!

ОДГОВОРИТЕ