Osumnjičenom nije određen pritvor

Osnovni sud u Bijeljini odbio je prijedlog Okružnog tužilaštva za određivanje pritvora za maloljetno lice osumnjičeno za ubistvo 15- godišnjeg Stanka Gligorevića, koje se dogodilo juče u dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”, potvrdio je za BN TV zamjenik okružnog tužioca Milorad Debeljević.

Republika Srpska 07.06.2015 | 19:08
Osumnjičenom nije određen pritvor

Okružno tužilaštvo će dalje djelovanje odrediti nakon dobijanja pisanog obrazloženja, kaže Debeljević i dodaje da je obdukcijom utvrđeno da je dječak ubijen jednim hicem iz pištolja koji je ispaljen u leđa, ispod lijeve plećke.

Prema njegovim riječima, maloljetnik je priznao počinjeno djelo, a tužilaštvo nastavlja sa prikupljanjem dokaza u cilju utvrđivanja pravog stanja stvari kako bi se utvrdio i motiv ubistva.

Dok traje istraga najbliži tuguju zbog tragične smrti Stanka Gligorevića,a u osnovnoj školi „Sveti Sava“, čiji je učenik bio ubijeni dečak, sutra je dan žalosti i neće biti nastave.

Danas na mjestu tragičnog događaja u dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”, okupili su se drugovi i drugarice ubijenog Stanka Gligorevića da mu odaju poslednju počast. Na mjestu gdje je njihov prijatelj izgubio život položili su cvijeće, ali vidno potrešeni nisu željeli ništa da govore pred kamerama.

BN TV

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

realnost

07.06.2015 10:20

Djecak snosi 30% krivice drustvo i drzava 70% LUKAC TREBA ODMAH DA PODNESE OSTAVKU

ODGOVORITE
Name

lukac

07.06.2015 10:54

... Objasni

Name

BOA

07.06.2015 10:55

A gdje je otac, on nema odgovornosti ili mislis da ga je Lukac pravio. Ja isto mislim da je Lukac gori cak i od Cadje ali ne kontam kakva je njegova odgovornost sto je djecak ubio djecaka.

Name

ilegalac

07.06.2015 17:22

Ti trebas, ali hitno, na lijecenje ! Definitivno imas problem u glavi! Lukac je ministar unutrasnjih poslova a to ministarstvo nema veze sa sudovima! Neznalico, sudovi su nezavisni u svom radu a nadlezno ministarstvo je Ministarstvo pravde. Pisi na tu adresu a policiju zaobidji. I edukuj se malo, nece ti skoditi.

Name

Mladen

07.06.2015 10:43

Djecak snosi 100% krivicu i odmah u tamnicu sa 17 godina.

ODGOVORITE
Name

Nikola

07.06.2015 10:46

Gospodu se Bogu pomolimo.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

07.06.2015 10:52

Ima ko o tome odlučuje, realno,to je nešto što su trebali rješiti šakama, mislim s obzirom na godine,a da su zreliji shvatili bi da je to glupost,ako je u pitanju cura. Krivicu snose ubica, njegov otac,te očev kolega, ako je njegov pištolj,a nije bio kod njegove kuće,niti u mjesnoj policijskoj stanici, a nije ni prijavio kradju, njegova je 50% krivica, očevo je saučesništvo u nabavci oružja za izvršenje ubistva i ako ima kakvu odgovornost jer je ubica stariji maloljetnik. Kakogod, adolescenske gluposti odnesoše mladi zivot, garantujem da ne bi bila supruga ni jednog od njih,ali to su te godine ludosti, evo na žalost i tragedije.

ODGOVORITE
Name

realno

07.06.2015 11:14

Jadno dete, poginu.

ODGOVORITE
Name

kameleon.

07.06.2015 11:26

Saučešće porodici poginulog dječaka. Bojim se da će cijeli slučaj,uz novac i dobrog advokata, dobiti dimenzije nesrećnog slučaja. Ako je tačno da svjedoka nije bilo za očekivati je ubistvo iz nehata. Opet kažem nažalost. Kod nas novac sve radi.Prisjetimo se ubistva djevojke na Palama, mislim da se nesrećnica zvala Sofija. Jedan od optuženih je oslobođen dok je izvršilac, u prvostepenoj dobio malu kaznu.Naprosto pravosuđe je postalo pijaca. Ko da više.

ODGOVORITE
Name

pravda

07.06.2015 12:03

Ubica 100% kriv pa roditelji,pa školski sistem pa ostali.Nikako nemogu da shvatim zašto je obavezno školovanje,pa zar neko ko pravi haos po školama treba po svaku cijenu da se drži u školi.U zatvor ili na liječenje,nema druge. Na Majevici prošle godine Milomir Vasić izgubi život štiteći svoje žensko dijete od pedofila.Bivši komandir policijske stanice u Loparama Risto Radić bježi od odgovornosti ,pravi se da ništa nezna o tom problemu.Ishod katastrofalan, smrt roditelja ,ubica dobiva 4 godine.Roditelj kod sebe nije imao ništa od oružja sa povrijeđenom rukom sa koje je tek skinuo gips ispalo je da je ubica u samodbrani pucao.Ubijen čovjek pa četiri godine ...ljud ŠTAJE OVO SNAS. Alo nema pravo niko odužeti nekom jedan jediti život a tek ove presude ništa mi nije jasno kuda ovo vodi. Dragi Stanko počivaj u miru.

ODGOVORITE
Name

Kriv je

07.06.2015 16:10

Za sve krivite drzavu vaspitavajte svoju djecu. Ako nema posla kriva drzava odnosno rukovodstvo drzave ako neko brzo vozi pogine kriva drzava ako se neko objesi opet drzava Mladic ubio mladica opet drzava. Sudstvo treba da bude strozije da se ne moze potplatit I zato je kriva drzava Ljudi pojedinci su krivi

ODGOVORITE
Name

velja

07.06.2015 16:56

Iskreno saucesce porodici, pocivaj u miru! Da kriva je: zato sto je upropastila glavni stub, privredu! Vecina problema je nedostatak tog "Stuba"

Name

Glupko

08.06.2015 06:13

Ma od bolesnog drustva sve dolazi. Korumpirani politicari, sudovi, doktori, direktori...Svako nesto pametuje a niko nista ne radi.Od glupog, pokvarenog i nemarnog naroda ne može se praviti dobra država kao ni odgovorna politicka elita. Neko misli drugacije?

Name

jaja

07.06.2015 17:52

Sramota za sud gde tu pravda ubica je ubica nije bitno koliko ima godina treba ga naj manje na 40g robije il oko za oko trebai njega ubit zato sto nema zakona i pravde i desavaju se ovakve stvari a sta ce tek dase desava ako mozes ubit nekog i bit slobodan ne osudjen sramite se svo sudstvo i sva policija.

ODGOVORITE
Name

ilegalac

07.06.2015 18:19

Procitaj i ti moj prethodni komentar koji se odnosi na policiju. Policija je sve odradila, sud je podbacio!

Name

posmatrac

07.06.2015 19:51

Sta je trebao da uradi da bi bio u pritvoru?!!!! Da li je njegov otac punoljetan?

ODGOVORITE
Name

nepravda

07.06.2015 20:38

sud se izgubio-potrebno je pod hitno smjenjivati ministre pravosuđa za greške sudija a u sudsku uvesti praksu revizora za predmete koje sudija je riješio i po učinku sudijama odrediti parlament srpske-koeficijent obračuna plate.za lažne dokaze na sudu kazniti i advokata i sudiju jer ih nisu provjerili ovako advokat te brani,sudija te sudi u zakonu od 3 godine moguće kazne dobiješ 2 i 11 meseci a advokat kaže dobro smo prošli,,pa jesu on i sudija,,a ja koga je on branio i onaj sudijo.nikad nisam bio ni osumljičen a kamoli suđen ali prenosim sudsko-advokatsku praksu koja je redovna na drugim licima.

ODGOVORITE
Name

Sramota

07.06.2015 21:05

Tužno i sramno da je pušten ko su mu roditelji?

ODGOVORITE
Name

dada

08.06.2015 03:43

Svaki komentar je suvisan..

ODGOVORITE
Name

Roditelj i prosvj. radnik

08.06.2015 14:33

Kao roditelj i kao prosvjetni radnik mogu da kažem da imam pravo da utičem samo na svoje dijete a nikako na nečije dijete u školi. Čim se javi neki problem sa učenikom, vezano npr. za konzumiranje alkohola, cigareta, noćne izlaske, neprimjereno odijevanje učenica, skrenete učeniku pažnju, odmah dolazi roditelj učenika i govori šta se to nas tiče, ne troši naše pare; zatim da smo ljubomorni na njihove kćerke koje su tako zgodne i mlade. Eto, takva je situacija u školama. Djeca imaju neograničena prava i kad krivo rade. A pogotovou srednjim školama je nemoć prosvjetara evidentna jer većina njih nema auta ili ima neka loša dok pojedini učenici vozaju skupe automobile.

ODGOVORITE
Name

Bas tako

08.06.2015 17:56

Slazem se u potpunosti sa Vasim komentarom... I ja radim slican posao, sa decom i ,nazalost, vecini roditelja se nista NE SME reci za njegovo dete... Ko je kriv tome ? Svi prosvetni radnici su manji od makovog zrna, a nekada su bili postovani i njihova rec je bila ispred svega.

Name

kameleon

08.06.2015 14:42

Nažalost obistinjuju se moje pretpostavke. Na kraju će biti ubistvo iz nehata. Dobar savjet dobrog advokata vrijedi mnogo novca. Neko je taj novac imao. Ako ni zbog čega sud je trebao odrediti mjeru pritvora radi toga što je izvršeno djelo podobro uznemirilo građane Bijeljine.

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.06.2015 10:32

Slučajno te pozovem,slučajno uzmem pištolj,slučajno uperim u tebe i slučajno te ubijem...I mi smo isti,mi smo dječaci!Samo sam ja napaljeni krimos s tatom bivšim sudijom,sadašnjim carinikom iza leđa,koji eto izjavljuje saučešće i sad mi pozdravljamo taj gest dižući ga u nebesa!A gosn pravnik zna za propise kad je u pitanju dječje biciklo u gepeku,a ne zna kad je pištolj tetejac u ormaru!?I danas ubica čita komentare u svojoj sobi i divi se grupici onih koji mu znaju porodicu pa ga pravdaju,divi se sebi,a ne misli na oca i majku i sestru žrtve svoje,strica koji je jako vezan sa ubijenog,a ubijeni ništa ne zna...Neka objavi djecak ilic svoj profil ili ce da ceka da mu gs neko drugi objavi pa da vidi javnost"djeckica iz komsiluka"!

ODGOVORITE