Финале ЛШ, Барса - Јуве 3:1, реакције играча...

Луис Суарес сезону је почео као најомраженији фудбалер света због уједања ривала, а завршио је као један од јунака Лиге шампиона. Голман Јувентуса Ђанлуиђји Буфон веровао је да његов тим може да победи Барселону у финалу Лиге шампиона. 

Фудбал 07.06.2015 | 12:40
Финале ЛШ, Барса - Јуве 3:1, реакције играча...

Уругвајац је средином другог полувремена финала Лиге шампиона вратио вођство Барселони против Јувентуса, а његов тим је на крају славио 3:1.

"Да бисте освојили ове трофеје морате да патите. Ово је невероватно, ово је јединствено. Најбоља ствар ове екипе је тимски дух који нас прати од почетка сезоне", рекао је Суарес.

Барса је надиграла Јуве у Берлину, али је италијански великан почетком другог полувремена успео да изједначи резултат.

"После изједначења појачали смо темпо, али имамо играче који праве разлику. Ишли смо од утакмице до утакмице како би остварили наше циљеве", закључио је Уругвајац.

Водећи гол за Каталонце постигао је већ у четвртом минуту Иван Ракитић.

"Ово је финале, било је нормално да буде тешко. Вратили су се у меч, али смо заслужено победили. Надам се да нећемо стати овде, већ да ћемо следеће године опет победити", рекао је Хрват.

Барса је рано повела, у четвртом минуту, Јуве је изједначио у 55, али су Каталонци до краја дали још два поготка и славили.

"Знам како да балансирам са разочарањам. Ово је један од разочаравајућих момената, који спорт доноси. Претходно смо навијачима приредили доста радости. Штета што смо поразом завршили ово путовање, у неком тренутку сам заиста веровао да можемо", рекао је Буфон.

Везни играч Јувентуса Пол Погба изјавио је после пораза у финалу Лиге шампиона да је други гол ривала срушио његов тим.

Јувентус је добро парирао Барси иако је губио од четвртог минута. Изједначио је у десетом минуту наставка, али је поражен 3:1.

"Веровали смо када смо изједначили на 1:1. Мислили смо да можемо да победимо, али нас је други гол оборио. Покушали смо опет да се вратимо, али су дали још један на крају", рекао је Погба.

Француски интернационалац, а Сенегалац по рођењу, Патрис Евра, постао је први играч у историји Лиге шампиона који је изгубио у финалима Лиге шампиона - са три различита клуба.

Евра је осетио горчину пораза и са Монаком (2004. године, у финалу 0:3 против Порта), и са Манчестер јунајтедом (2009, 0:2 против Барселоне, па 1:3 од истог ривала 2011), а ове суботе и у дресу Јувентуса (1:3, опет против Барселоне).

Ипак, Патрис Евра зна и како се осваја Лига шампиона, што је са Јунајтедом учинио 2008, када је Челси у финалу пао са пенала.

Алваро Мората, стрелац јединог гола за Јувентус у финалу Лиге шампиона, у коме је Барселона тријумфовала са 3:1, уверен је да је торински клуб могао до титуле.

"Имали смо шансу да добијем овај меч, али је нисмо искористили. И, искрнео, не знам када ће нам се опет указати таква прилика", рекао је млади нападач.

Овај Шпанац је дао пет голова на последњих седам европских утакмице, но његово поравнање резултата на 1:1 није дало довољан замах екипи да напраив преокрет у Берлину.

"Имамо сјајну екипу, права смо породица и на нама је да наставимо да напорно вежбамо. Овај тим нема лимит, може да освоји Лигу шампиона, а наша управа веома ради на томе да састави још јачу екипу. Желео бих да се захвалим и нашим навијачима који су дошли овде да нас бодре, поносни смо што носимо овај дрес - за њих", рекао је Мората.

Коментари / 0

Оставите коментар