Finale LŠ, Barsa - Juve 3:1, reakcije igrača...

Luis Suares sezonu je počeo kao najomraženiji fudbaler sveta zbog ujedanja rivala, a završio je kao jedan od junaka Lige šampiona. Golman Juventusa Đanluiđji Bufon verovao je da njegov tim može da pobedi Barselonu u finalu Lige šampiona. 

Fudbal 07.06.2015 | 12:40
Finale LŠ, Barsa - Juve 3:1, reakcije igrača...

Urugvajac je sredinom drugog poluvremena finala Lige šampiona vratio vođstvo Barseloni protiv Juventusa, a njegov tim je na kraju slavio 3:1.

"Da biste osvojili ove trofeje morate da patite. Ovo je neverovatno, ovo je jedinstveno. Najbolja stvar ove ekipe je timski duh koji nas prati od početka sezone", rekao je Suares.

Barsa je nadigrala Juve u Berlinu, ali je italijanski velikan početkom drugog poluvremena uspeo da izjednači rezultat.

"Posle izjednačenja pojačali smo tempo, ali imamo igrače koji prave razliku. Išli smo od utakmice do utakmice kako bi ostvarili naše ciljeve", zaključio je Urugvajac.

Vodeći gol za Katalonce postigao je već u četvrtom minutu Ivan Rakitić.

"Ovo je finale, bilo je normalno da bude teško. Vratili su se u meč, ali smo zasluženo pobedili. Nadam se da nećemo stati ovde, već da ćemo sledeće godine opet pobediti", rekao je Hrvat.

Barsa je rano povela, u četvrtom minutu, Juve je izjednačio u 55, ali su Katalonci do kraja dali još dva pogotka i slavili.

"Znam kako da balansiram sa razočaranjam. Ovo je jedan od razočaravajućih momenata, koji sport donosi. Prethodno smo navijačima priredili dosta radosti. Šteta što smo porazom završili ovo putovanje, u nekom trenutku sam zaista verovao da možemo", rekao je Bufon.

Vezni igrač Juventusa Pol Pogba izjavio je posle poraza u finalu Lige šampiona da je drugi gol rivala srušio njegov tim.

Juventus je dobro parirao Barsi iako je gubio od četvrtog minuta. Izjednačio je u desetom minutu nastavka, ali je poražen 3:1.

"Verovali smo kada smo izjednačili na 1:1. Mislili smo da možemo da pobedimo, ali nas je drugi gol oborio. Pokušali smo opet da se vratimo, ali su dali još jedan na kraju", rekao je Pogba.

Francuski internacionalac, a Senegalac po rođenju, Patris Evra, postao je prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je izgubio u finalima Lige šampiona - sa tri različita kluba.

Evra je osetio gorčinu poraza i sa Monakom (2004. godine, u finalu 0:3 protiv Porta), i sa Mančester junajtedom (2009, 0:2 protiv Barselone, pa 1:3 od istog rivala 2011), a ove subote i u dresu Juventusa (1:3, opet protiv Barselone).

Ipak, Patris Evra zna i kako se osvaja Liga šampiona, što je sa Junajtedom učinio 2008, kada je Čelsi u finalu pao sa penala.

Alvaro Morata, strelac jedinog gola za Juventus u finalu Lige šampiona, u kome je Barselona trijumfovala sa 3:1, uveren je da je torinski klub mogao do titule.

"Imali smo šansu da dobijem ovaj meč, ali je nismo iskoristili. I, iskrneo, ne znam kada će nam se opet ukazati takva prilika", rekao je mladi napadač.

Ovaj Španac je dao pet golova na poslednjih sedam evropskih utakmice, no njegovo poravnanje rezultata na 1:1 nije dalo dovoljan zamah ekipi da napraiv preokret u Berlinu.

"Imamo sjajnu ekipu, prava smo porodica i na nama je da nastavimo da naporno vežbamo. Ovaj tim nema limit, može da osvoji Ligu šampiona, a naša uprava veoma radi na tome da sastavi još jaču ekipu. Želeo bih da se zahvalim i našim navijačima koji su došli ovde da nas bodre, ponosni smo što nosimo ovaj dres - za njih", rekao je Morata.

Komentari / 0

Ostavite komentar