РГ: Ноле против Стана за прву титулу на Гаросу од 15:00!

Новак Ђоковић играће са Станом Вавринком од 15 часова за прву титулу на Ролан Гаросу.

Тенис 07.06.2015 | 11:20
РГ: Ноле против Стана за прву титулу на Гаросу од 15:00!

Србин има осам Грен слем титула, али ниједну у Паризу, па ће евентуалним тријумфом над Швајцарцем ући у историју као један од ретких тенисера који су освајали сва четири велика турнира.

Ђоковић и Вавринка су се до сада састајали 20 пута, а наш тенисер је поражен само три пута. Последњи дуел имали су у полуфиналу Аустралијен опена, када је Ђоковић славио 3-2

"Вавринка је незгодан противник и освајање Грен слема је сан сваког играча. Играће први пут финале у Паризу, док је моје треће, али да бих победио, мораћу да будем стрпљив и на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

Док је Вавринка на путу до финала имао релативно "лак" пут, савладавши Марсела Илхана, Душана Лајовића, Стивија Џонсона, Жила Симона, Роџера Федерера и Жо-Вилфреда Цонгу, Ђоковић је после Јарка Ниеминена, Жила Милера, Танасија Кокинакиса, имао дуеле са Ришаром Гаскеом, Рафаелом Надалом и Ендијем Маријем.

Уколико Ђоковић тријумфује на РГ, испред њега ће бити велики изазов да освоји Вимблдон и УС опен, чиме би постао тек трећи тенисер у историји који је освојио годишњи Грен слем, односно сва четири велика турнира у једној календарској години.

До сада су то урадили само Американац Дон Баџ 1938. године, те Аустралијанац Род Лејвер у два наврата, 1962. и 1969.

Финале Ролан Гароса за 2015. годину између првог тенисера света Новака Ђоковића и осмог рекета планете Стана Вавринке игра се на Филип Шатрије терену од 15 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

осло

07.06.2015 10:31

ИДЕМО СРБИНЕ НО1Е

ОДГОВОРИТЕ