RG: Nole protiv Stana za prvu titulu na Garosu od 15:00!

Novak Đoković igraće sa Stanom Vavrinkom od 15 časova za prvu titulu na Rolan Garosu.

Tenis 07.06.2015 | 11:20
RG: Nole protiv Stana za prvu titulu na Garosu od 15:00!

Srbin ima osam Gren slem titula, ali nijednu u Parizu, pa će eventualnim trijumfom nad Švajcarcem ući u istoriju kao jedan od retkih tenisera koji su osvajali sva četiri velika turnira.

Đoković i Vavrinka su se do sada sastajali 20 puta, a naš teniser je poražen samo tri puta. Poslednji duel imali su u polufinalu Australijen opena, kada je Đoković slavio 3-2

"Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje Gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put finale u Parizu, dok je moje treće, ali da bih pobedio, moraću da budem strpljiv i na visokom nivou", rekao je Đoković.

Dok je Vavrinka na putu do finala imao relativno "lak" put, savladavši Marsela Ilhana, Dušana Lajovića, Stivija Džonsona, Žila Simona, Rodžera Federera i Žo-Vilfreda Congu, Đoković je posle Jarka Nieminena, Žila Milera, Tanasija Kokinakisa, imao duele sa Rišarom Gaskeom, Rafaelom Nadalom i Endijem Marijem.

Ukoliko Đoković trijumfuje na RG, ispred njega će biti veliki izazov da osvoji Vimbldon i US open, čime bi postao tek treći teniser u istoriji koji je osvojio godišnji Gren slem, odnosno sva četiri velika turnira u jednoj kalendarskoj godini.

Do sada su to uradili samo Amerikanac Don Badž 1938. godine, te Australijanac Rod Lejver u dva navrata, 1962. i 1969.

Finale Rolan Garosa za 2015. godinu između prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i osmog reketa planete Stana Vavrinke igra se na Filip Šatrije terenu od 15 časova.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oslo

07.06.2015 10:31

IDEMO SRBINE NO1E

ODGOVORITE