Тихо поскупљење горива на пумпама

Иако смо недавно били свједоци нешто мањих цијена горива у БиХ, у односу на ранији период, тај тренд се очекивано није много задржао, па смо поново свједоци нових поскупљења горива на пумпама у БиХ. Цијене су се лагано почеле враћати према онима на које смо били навикнути током посљедњих неколико година.

Босна и Херцеговина 06.06.2015 | 21:40
Тихо поскупљење горива на пумпама

Талас готово непримјетних поскупљења, у износу од по неколико фенинга, скоро сваке седмице запљускује бензинске пумпе у БиХ, тако да је, цијена горива премашила двије марке на великом броју продајних мјеста у Републици Српској.

Свега неколико мјесеци раније литар дизела, могао се купити за 1,70, а данас сте морали да издвојите између 1,94 и и 2,09 фенинга за литар овог енергента.

Цијена је порасла и за све врсте бензина, тако да сада коштају од 1,94, до чак 2,15.

Дакле, они који су зимус до "чепа" пунили резервоар капацитета 55 литара, плаћали су око 93 марке, а сада иста количина, у најбољем случају, кошта око 107 КМ.

Из Привредне коморе Републике Српске, потврдили су да је у готово свакој седмици иза нас долазило до благог повећања цијена горива.

Када је ријеч о ФБиХ, цијене не бензинским пумпама већ одавно премашиле су двије марке по литру горива. Тренутно дизел и бензин коштају око 2,10 КМ, што зависи од продајног мјеста, потврдили су за БН ТВ из Федералног министарства трговине.

А да је ово поскупљење по принципу ефекта куване забе, како би се постепено мало по мало, подигле цијене, да бисмо се лакше навикли, показују потрошачи који нису ни примјетили раст на цјеновницима бензинских пумпи.

Већ одавно трају неупчетљива поскупљања горива и наносе главобољу потрошачима. Ипак, ако нам је за утјеху, када је у питању седмица испред нас, осцилације не би требало да се догоде, увјеравају дистрибутери, кажу у Привредној комори Српске.

И док неко очигледно збраја профит на основу благог и на око непримјетног повећања цијене горива, власници возила у БиХ на удару су све веће кризе. Томе иде у прилог и примјер да су грађани све више принуђени да сипају гориво за 5 или 8 марака.

Примјетно је и то да се на бензинским пумпама готово и не може видјети већа колона возила.

(БН ТВ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

саса

06.06.2015 20:41

Ово је страсно ста раде, требало би бити много јефтиније. Узас какви лопови а сами смо криви. У свијету пада у нас расте цијена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

06.06.2015 21:30

"Томе иде у прилог и примјер да су грађани све више принуђени да сипају гориво за 5 или 8 марака."Ако вас фирма пошаље на службени пут и ако користите свој аутомобил, морате сипати горива тачно за износ који је предвиђен у путном налогу и донијети фискални рачун, иначе нећете добити путне трошкове или ће вам исти, ако сте их већ добили, бити одузети од сљедеће плате. Тако да се нико не чуди ако неко сипа гориво и за 5 КМ и за мање, мада,понекад, постоје и други разлози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

07.06.2015 05:22

Дабогда им за лијека требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.06.2015 05:28

НиЈЕ ВЕЛИКА ЦИЈЕНА ЈОС ДА СИПАЈУ ПУНУ ЛИТРУ ТУ НАС ПОКРАДОСЕ А НАРОЦИТО НЕСКОВИЦ КОД ЊЕГА ЈЕ ОЦИГЛЕДНО ДРЗАВА ГЛЕДА ОН ВАРА ЈАДНИ НАРОД ДИЗИТЕ ИНСПЕКЦИЈЕ НЕКО МОРА СТАТИ ТОМЕ У КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

07.06.2015 05:41

НИЈЕ ТАЦНО КОД НЕСКОВИЦА ЈЕ 190 АЛИ НИЈЕ БАС ПУНА ЛИТРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.06.2015 09:11

Тихо они нама крв пију на сламку !

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

07.06.2015 09:33

Веце глупости одавно нисам чуо:"Свако мора да вози"!!!А засто свако мора да вози питам ја вас???По мени гориво није скупо..погледајте гузве на цестама код нас.Па не иду та аута на вјетар!Немојте само рећи ону глупу реченицу:"Наш је народ навикао возити"!А засто нас народ није навикао возити нова аута,ици на море нпр у Турску..Грчку или носити Бреитлинг на руци.Нема пара за то!А чим вози и точи гориво за то има новца и ту је сва филозофија.Па ако је скупо гориво како возите господо??Мозда возите на соларну енергију..вјетар..?ГОРИВО ЈЕСТЕ СКУПО АЛИ НИЈЕ ТОЛИКО КОЛИКО НАРОД КУКА..Позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

07.06.2015 09:53

Све више возила на улицама,све више кладионица по пролазима,а све више кукамо.

ОДГОВОРИТЕ