Прва лига РС: Рудар Приједор је шампион и опет члан ПЛ БиХ!

Рудар Приједор, упркос поразу у посљедњем колу Прве лиге Републике Српске, задржао је прво мјесто са два бода предности у односу на Леотар, те тако након једне сезоне у прволигашком друштву изборио повратак у Премијер лигу БиХ.

Фудбал 06.06.2015 | 21:20
Прва лига РС: Рудар Приједор је шампион и опет члан ПЛ БиХ!

Рудар Приједор нови је шампион Републике Српске и од наредне сезоне учесник Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Приједорчани су сезону завршили са 50 бодова, два више од требињског Леотара, а занимљиво је да су обје екипу на затварању првенства доживјеле идентичне поразе минималним резултатом 0:1.

"Рудари" су поражени у Теслићу од Пролетера, док је Леотар разочарао своје навијаче у дуелу са Подрињем, које је тријумфом на "Полицама" сачувало статус прволигаша.

Ипак, екипа Рудар Приједора успјела је да сачува врх табеле и стигне до друге титуле у шампионату Српске, прве од сезоне 2008/09. Управо су Рудар Приједор и Леотар прошле сезоне напустили бх. елиту, а Приједорчанима је сада пошло за руком да се експресно врате у Премијер лигу БиХ.

Нови друголигаши су Напредак (Доњи Шепак), Младост (Гацко), Дрина ХЕ (Вишеград) и Слобода из Мркоњић Града, која је имала слабији међусобни скор у односу на тим из Јање. Обје екипе сезону су окончале са по 33 бода.

Дакле, прволигашко друштво напушта чак пет екипа, уз шампиона Рудар Приједор. Од наредне сезоне Прва лига Републике Српске бројаће 12 екипа, а нови чланови су досадашњи премијерлигаш Младост из Велике Обарске, те шампиони Других лига "Исток" и "Запад", Звијезда Бргуле из Етно села Станишићи, односно шамачки Борац.

Посљедњег члана Премијер лиге БиХ за сезону 2015/16. сазнаћемо у недјељу, када се у Првој лиги Федерације БиХ игра одлучујући меч између Младости (Добој-Какањ) и ГОШК-а из Габеле.

Све утакмице посљедњег, 30. кола Прве лиге ФБиХ заказане су за недјељу због доласка папе Фрање у БиХ.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АБПД

06.06.2015 19:39

Приједор Крајина, Српска Република мајка Србија , Косово Метохија, само Рудару титула. Приједор слави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Придорац

06.06.2015 20:55

Приједор, мајка Босна, вајк била, вајк ће и остат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

06.06.2015 21:34

Намјештена утакмица. Прекинули утакмицу у Теслићу 20 минута да би знали како се креће резултат у Требињу. Самим тим како год да завршило у Требињу, рудар је шампион, а пролетер остаје у лиги. Не знам ни зашто пратим ове домаће лиге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајкан

08.06.2015 11:03

Откад знам за Рудар и у најбиља времена је намјестао резултате!

ОДГОВОРИТЕ