Prva liga RS: Rudar Prijedor je šampion i opet član PL BiH!

Rudar Prijedor, uprkos porazu u posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske, zadržao je prvo mjesto sa dva boda prednosti u odnosu na Leotar, te tako nakon jedne sezone u prvoligaškom društvu izborio povratak u Premijer ligu BiH.

Fudbal 06.06.2015 | 21:20
Prva liga RS: Rudar Prijedor je šampion i opet član PL BiH!

Rudar Prijedor novi je šampion Republike Srpske i od naredne sezone učesnik Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prijedorčani su sezonu završili sa 50 bodova, dva više od trebinjskog Leotara, a zanimljivo je da su obje ekipu na zatvaranju prvenstva doživjele identične poraze minimalnim rezultatom 0:1.

"Rudari" su poraženi u Tesliću od Proletera, dok je Leotar razočarao svoje navijače u duelu sa Podrinjem, koje je trijumfom na "Policama" sačuvalo status prvoligaša.

Ipak, ekipa Rudar Prijedora uspjela je da sačuva vrh tabele i stigne do druge titule u šampionatu Srpske, prve od sezone 2008/09. Upravo su Rudar Prijedor i Leotar prošle sezone napustili bh. elitu, a Prijedorčanima je sada pošlo za rukom da se ekspresno vrate u Premijer ligu BiH.

Novi drugoligaši su Napredak (Donji Šepak), Mladost (Gacko), Drina HE (Višegrad) i Sloboda iz Mrkonjić Grada, koja je imala slabiji međusobni skor u odnosu na tim iz Janje. Obje ekipe sezonu su okončale sa po 33 boda.

Dakle, prvoligaško društvo napušta čak pet ekipa, uz šampiona Rudar Prijedor. Od naredne sezone Prva liga Republike Srpske brojaće 12 ekipa, a novi članovi su dosadašnji premijerligaš Mladost iz Velike Obarske, te šampioni Drugih liga "Istok" i "Zapad", Zvijezda Brgule iz Etno sela Stanišići, odnosno šamački Borac.

Posljednjeg člana Premijer lige BiH za sezonu 2015/16. saznaćemo u nedjelju, kada se u Prvoj ligi Federacije BiH igra odlučujući meč između Mladosti (Doboj-Kakanj) i GOŠK-a iz Gabele.

Sve utakmice posljednjeg, 30. kola Prve lige FBiH zakazane su za nedjelju zbog dolaska pape Franje u BiH.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ABPD

06.06.2015 19:39

Prijedor Krajina, Srpska Republika majka Srbija , Kosovo Metohija, samo Rudaru titula. Prijedor slavi

ODGOVORITE
Name

Pridorac

06.06.2015 20:55

Prijedor, majka Bosna, vajk bila, vajk će i ostat!

ODGOVORITE
Name

Miro

06.06.2015 21:34

Namještena utakmica. Prekinuli utakmicu u Tesliću 20 minuta da bi znali kako se kreće rezultat u Trebinju. Samim tim kako god da završilo u Trebinju, rudar je šampion, a proleter ostaje u ligi. Ne znam ni zašto pratim ove domaće lige.

ODGOVORITE
Name

Rajkan

08.06.2015 11:03

Otkad znam za Rudar i u najbilja vremena je namjestao rezultate!

ODGOVORITE