КЛС плеј-оф: Звезда повела са 1:0 против Меге!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мега Лекс у Пиониру резултатом 109:80, у првом мечу плеј-офа у Суперлиги Србије.

Кошарка 06.06.2015 | 20:40
КЛС плеј-оф: Звезда повела са 1:0 против Меге!

Тим Дејана Радоњића је тако дошао на корак од пласмана у финале, пошто се полуфинална серија игра на две победе.

Екипа Дејана Милојевића се одлично држала у првих 15 минута, а Звезда је меч преломила фуриозном серијом којом је стекла 18 поена предности на полувремену.

Шесторица играча црвено-белих меч су завршили са двоцифреним бројем поена, а најбољи је био Мајк Цирбес са 18 поена, 8 скокова и 3 крађе. Калинић је имао 16 поена, 4 скока и 4 асистенције, Митровић је имао 14 поена, 7 скокова и 3 асистенције, по 13 поена додали су Дангубић и Блажич, а 10 је уз 4 асистенције убацио Вилијамс. У саставу Мега Лекса Бојић је имао 18 поена и 4 скока, Кешељ је убацио 15, а Миљеновић 12.

Наредни меч игра се у понедељак у Сремској Митровици, а у другом полуфиналу, које почиње у недељу, састају се Партизан и Металац.

Ток меча:

Мега је почела расположено, док су на другој страни Митровић и Марјановић убацили првих 11 поена за домаћина (Митровић 7).

Звезда је у другом делу прве четвртине преузела контролу над утакмицом захваљујући одличној одбрани, али ипак није успевала да се одлепи. Кешељ је био веома расположен у екипи Мега Лекса, добар је био и Загорац, али је Звезда после 10 минута водила са 25:20.

Меги су фалили поени Јокића који је почетком друге деонице почео да игра како се очекује. Серијом 8-0 Мега је преузела вођство (28:27), Звезда се брзо вратила, али је и ушла у нервозу због неслагања са судијама.

Радоњић је зарадио техничку зубог приговора, а Мега је са линије слободних бацања одржавала егал.

Незадовољство суђењем као да је додадно мотивисало црвено-беле који су до краја полувремена заиграли бриљантно. Уз неколико нестварних потеза Вилијамса и једно брутално закуцавање Цирбеса Звезда је до полувремена стекла огромних 18 поена предности (56:40).

Велики проблем за госте била је повреда Кешеља који је раскрварио браду приликом пада, а претходно је пао и Миљеновић који се брзо вратио на паркет.

Олдична вест на старту другог полувремена био је повратак Кешеља на паркет, а Звезда је без већих проблема одржавала предност стечену у финишу првог полувремена.

Епилог такве игре било је 17 поена предности за Звезду пред одлучујућих 10 минута – 74:57. У последњих 10 минута Звезда је убацила 35 поена, била је веома расположена у шуту за три поена, па је Мега на крају доживела убедљив пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар