KLS plej-of: Zvezda povela sa 1:0 protiv Mege!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Leks u Pioniru rezultatom 109:80, u prvom meču plej-ofa u Superligi Srbije.

Košarka 06.06.2015 | 20:40
KLS plej-of: Zvezda povela sa 1:0 protiv Mege!

Tim Dejana Radonjića je tako došao na korak od plasmana u finale, pošto se polufinalna serija igra na dve pobede.

Ekipa Dejana Milojevića se odlično držala u prvih 15 minuta, a Zvezda je meč prelomila furioznom serijom kojom je stekla 18 poena prednosti na poluvremenu.

Šestorica igrača crveno-belih meč su završili sa dvocifrenim brojem poena, a najbolji je bio Majk Cirbes sa 18 poena, 8 skokova i 3 krađe. Kalinić je imao 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije, Mitrović je imao 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije, po 13 poena dodali su Dangubić i Blažič, a 10 je uz 4 asistencije ubacio Vilijams. U sastavu Mega Leksa Bojić je imao 18 poena i 4 skoka, Kešelj je ubacio 15, a Miljenović 12.

Naredni meč igra se u ponedeljak u Sremskoj Mitrovici, a u drugom polufinalu, koje počinje u nedelju, sastaju se Partizan i Metalac.

Tok meča:

Mega je počela raspoloženo, dok su na drugoj strani Mitrović i Marjanović ubacili prvih 11 poena za domaćina (Mitrović 7).

Zvezda je u drugom delu prve četvrtine preuzela kontrolu nad utakmicom zahvaljujući odličnoj odbrani, ali ipak nije uspevala da se odlepi. Kešelj je bio veoma raspoložen u ekipi Mega Leksa, dobar je bio i Zagorac, ali je Zvezda posle 10 minuta vodila sa 25:20.

Megi su falili poeni Jokića koji je početkom druge deonice počeo da igra kako se očekuje. Serijom 8-0 Mega je preuzela vođstvo (28:27), Zvezda se brzo vratila, ali je i ušla u nervozu zbog neslaganja sa sudijama.

Radonjić je zaradio tehničku zubog prigovora, a Mega je sa linije slobodnih bacanja održavala egal.

Nezadovoljstvo suđenjem kao da je dodadno motivisalo crveno-bele koji su do kraja poluvremena zaigrali briljantno. Uz nekoliko nestvarnih poteza Vilijamsa i jedno brutalno zakucavanje Cirbesa Zvezda je do poluvremena stekla ogromnih 18 poena prednosti (56:40).

Veliki problem za goste bila je povreda Kešelja koji je raskrvario bradu prilikom pada, a prethodno je pao i Miljenović koji se brzo vratio na parket.

Oldična vest na startu drugog poluvremena bio je povratak Kešelja na parket, a Zvezda je bez većih problema održavala prednost stečenu u finišu prvog poluvremena.

Epilog takve igre bilo je 17 poena prednosti za Zvezdu pred odlučujućih 10 minuta – 74:57. U poslednjih 10 minuta Zvezda je ubacila 35 poena, bila je veoma raspoložena u šutu za tri poena, pa je Mega na kraju doživela ubedljiv poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar