Бомба! Жезус и званично преузео Спортинг!

Навијачи Бенфике тренутно вероватно не знају шта их је снашло...

Фудбал 07.06.2015 | 15:00
Бомба! Жезус и званично преузео Спортинг!

Трепери Лисабон, трепери Португал! Догодило се оно што су тамошњи медији стидљиво најављивали претходних дана - Тренер Бенфике Жорж Жезус преузео је екипу Спортинга, највећег ривала Орлова!

Млађи поклоници фудбала у Португалу сигурно не памте сличну ситуацију. Пренесено на наше поднебље, то било исто као када би тренер Црвене звезде, и то не било који, већ нека омиљена личност, отишла у табор Партизана.

Председник Спортинга Бруно де Карваљо објавио је саопштење у коме је обавестио јавност да је договор постигнут и да ће Жезус наредне три године водити Лавове.
"Две године смо радили на побољшању финансијске ситуације и сада смо дошли у прилику да сопственим средствима повећамо улагања у екипу. За нас сада почиње нови циклус, са много већим амбицијама. За почетак желимо да вратимо титулу у наше витрине".

Медији нагађају да ће плата Жоржа Жезуса на годишњем нивоу бити 6.000.000 евра.

Искусни стручњак провео је шест година на клупи Бенфике и за то време освојио три титуле и два пута играо финале Лиге Европе. Мање је познато да је играчку каријеру започео баш у Спортингу, за који је играо од 1973. до 1976. године.

Коментари / 0

Оставите коментар