Bomba! Žezus i zvanično preuzeo Sporting!

Navijači Benfike trenutno verovatno ne znaju šta ih je snašlo...

Fudbal 07.06.2015 | 15:00
Bomba! Žezus i zvanično preuzeo Sporting!

Treperi Lisabon, treperi Portugal! Dogodilo se ono što su tamošnji mediji stidljivo najavljivali prethodnih dana - Trener Benfike Žorž Žezus preuzeo je ekipu Sportinga, najvećeg rivala Orlova!

Mlađi poklonici fudbala u Portugalu sigurno ne pamte sličnu situaciju. Preneseno na naše podneblje, to bilo isto kao kada bi trener Crvene zvezde, i to ne bilo koji, već neka omiljena ličnost, otišla u tabor Partizana.

Predsednik Sportinga Bruno de Karvaljo objavio je saopštenje u kome je obavestio javnost da je dogovor postignut i da će Žezus naredne tri godine voditi Lavove.
"Dve godine smo radili na poboljšanju finansijske situacije i sada smo došli u priliku da sopstvenim sredstvima povećamo ulaganja u ekipu. Za nas sada počinje novi ciklus, sa mnogo većim ambicijama. Za početak želimo da vratimo titulu u naše vitrine".

Mediji nagađaju da će plata Žorža Žezusa na godišnjem nivou biti 6.000.000 evra.

Iskusni stručnjak proveo je šest godina na klupi Benfike i za to vreme osvojio tri titule i dva puta igrao finale Lige Evrope. Manje je poznato da je igračku karijeru započeo baš u Sportingu, za koji je igrao od 1973. do 1976. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar