МитроГол у Бајеру, оде Шапоњић, Партизану скоро 4 милиона?!

Александар Митровић наставиће каријеру у Бајеру из Леверкузена, а после тог трансфера Партизану ће припасти 3,6 милиона евра, тврди извор "Информера".

Фудбал 07.06.2015 | 13:20
МитроГол у Бајеру, оде Шапоњић, Партизану скоро 4 милиона?!

Није Њукасл – Леверкузен је!

Али, цена је приближно иста.

Лист "Информер" објавио је у суботу да ће српски репрезентативац и најбољи стрелац белгијске лиге за прошлу сезону, Александар Митровић, наставити каријеру у Бундеслиги, у дресу Бајера из Леверкузена, а да ће Партизану од 18 милиона евра уплаћених на рачун Андерлехта – припасти део од 3,6 милиона.

Даље у тексту наводи се да ће Митровићево место у Андерлехту заузети још један партизановац, млади Иван Шапоњић, потврдио је Митровићев менаџер, бивши фудбалер Андерлехта Ненад Јестровић.

Он је за "Информер" рекао:

"Шапоњић долази у Андерлехт уместо Митровића, трансфер је скоро завршен. Остало је само да се прецизирају неке ставке у клаузулама", рекао је Јестровић али није напоменуо колико би обештећење могао клуб из Хумске да добије за омладинског репрезентативца Србије.

И бивши председник Партизана, Драган Ђурић, у чије време је Митровић продат Андерлехту за пет милиона евра уз 20 одсто од наредне продаје, потврдио је да ће "Митар" на "Бај Арену", али под још бољим околностима за шампиона Србије.

"Колико знам, трансфер Митровића у Леверкузен износиће 21 милион евра, али видећемо. То значи да ће Партизану лећи између три и по и четири милиона евра. Драго ми је због тога и то је само доказ да Партизан није остављен у минусу, како су многи покушали да представе", рекао је Ђурић.

Овог пролећа писало се о трансферу Митровића у Њукасл за 18 до 20 милиона евра, а у кругу заинтересованих наводно су и Валенсија, Севиља и Милан.

Митровић би могао да постане тек други српски фудбалер који ће носити дрес Леверкузена. Данко Лазовић наступао је за Бајер у сезони 2005/06, као позајмљен играч из Фајнорда. Забележио је девет наступа у Бундеслиги, без гола.

Коментари / 0

Оставите коментар