MitroGol u Bajeru, ode Šaponjić, Partizanu skoro 4 miliona?!

Aleksandar Mitrović nastaviće karijeru u Bajeru iz Leverkuzena, a posle tog transfera Partizanu će pripasti 3,6 miliona evra, tvrdi izvor "Informera".

Fudbal 07.06.2015 | 13:20
MitroGol u Bajeru, ode Šaponjić, Partizanu skoro 4 miliona?!

Nije Njukasl – Leverkuzen je!

Ali, cena je približno ista.

List "Informer" objavio je u subotu da će srpski reprezentativac i najbolji strelac belgijske lige za prošlu sezonu, Aleksandar Mitrović, nastaviti karijeru u Bundesligi, u dresu Bajera iz Leverkuzena, a da će Partizanu od 18 miliona evra uplaćenih na račun Anderlehta – pripasti deo od 3,6 miliona.

Dalje u tekstu navodi se da će Mitrovićevo mesto u Anderlehtu zauzeti još jedan partizanovac, mladi Ivan Šaponjić, potvrdio je Mitrovićev menadžer, bivši fudbaler Anderlehta Nenad Jestrović.

On je za "Informer" rekao:

"Šaponjić dolazi u Anderleht umesto Mitrovića, transfer je skoro završen. Ostalo je samo da se preciziraju neke stavke u klauzulama", rekao je Jestrović ali nije napomenuo koliko bi obeštećenje mogao klub iz Humske da dobije za omladinskog reprezentativca Srbije.

I bivši predsednik Partizana, Dragan Đurić, u čije vreme je Mitrović prodat Anderlehtu za pet miliona evra uz 20 odsto od naredne prodaje, potvrdio je da će "Mitar" na "Baj Arenu", ali pod još boljim okolnostima za šampiona Srbije.

"Koliko znam, transfer Mitrovića u Leverkuzen iznosiće 21 milion evra, ali videćemo. To znači da će Partizanu leći između tri i po i četiri miliona evra. Drago mi je zbog toga i to je samo dokaz da Partizan nije ostavljen u minusu, kako su mnogi pokušali da predstave", rekao je Đurić.

Ovog proleća pisalo se o transferu Mitrovića u Njukasl za 18 do 20 miliona evra, a u krugu zainteresovanih navodno su i Valensija, Sevilja i Milan.

Mitrović bi mogao da postane tek drugi srpski fudbaler koji će nositi dres Leverkuzena. Danko Lazović nastupao je za Bajer u sezoni 2005/06, kao pozajmljen igrač iz Fajnorda. Zabeležio je devet nastupa u Bundesligi, bez gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar