РГ: 20. грен-слем титула за Серену!

Серена Вилијамс победила је Луције Шафаржову са 6:3, 6:7, 6:2 и тако стигла до друге титуле на Ролан Гаросу после тријумфа 2013.

Тенис 06.06.2015 | 18:00
РГ: 20. грен-слем титула за Серену!

Американка је још једном потврдила доминацију у женском тенису, а ово јој је јубиларна 20. Грен слем титула у каријери.

Сада има само четири мање од Маргарет Корт и две мање од Штефи Граф на вечној листи најтрофејнијих тенисерки.

Највеће питање пред финале је било у каквом ће стању Вилијамсова бити. Она је била прехлађена претходних дана, али је против Шафаржове деловала много боље на терену него против Бачински у полуфиналу.

Чехиња, која је играла своје прво Грен слем финале, одиграла је на горњој граници својих могућности, од изгубљене ситуације (6:3, 4:1, 40:15) изборила се за трећи сет у којем је имала брејк предности, али ипак није имала снаге да приведе меч крају.

У првом сету Шафаржова није имала ниједну брејк лопту. Серена је једини брејк направила у четвртом гему и до краја је без већих проблема задржала ту предност – 6:3.

Одмах на старту другог сета Американка је направила нови брејк, а када је у петом гему направила дупли брејк и повела са 4:1 деловало је да је све готово. Уследио је велики преокрет Шафаржове, уз помоћ Серене.

Американка је направила две двоструке сервис грешке у низу од 40:40 у шестом гему, а Чехиња је прихватила поклон оберучке. Заиграла је одлично, вратила и други брејк и дошла на корак од 1-1 (5:4).

Ипак, тада је Серене повратила фокус, одиграла је веома добар гем за 5:5, а онда добила и дошла на гем од победе. У 11. гему направила је брејк бекхенд ритерном, али ни ту није био крај. Сјајна Чехиња наставила је да се бори, играла је веома добро и изборила се за тај-брејк. У 13. гему било је очигледно да је моментум на страни Шафаржове.

Одмах је направила два мини-брејка, повела је са 3-0 и до краја је задржала ту предност.

Трећи сет почео је савршено по Чехињу која је ушла у 'зону'. Направила је нови брејк, повела је са 2:0 и чинило се да може до сензације. Тада је Серена поново повратила концентрацију и веома брзо је потпуно променила ситуацију на семафору. Шафаржова се борила до краја, али је Серена добила шест гемова у низу и у великом стиглу је стигла до титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар