RG: 20. gren-slem titula za Serenu!

Serena Vilijams pobedila je Lucije Šafaržovu sa 6:3, 6:7, 6:2 i tako stigla do druge titule na Rolan Garosu posle trijumfa 2013.

Tenis 06.06.2015 | 18:00
RG: 20. gren-slem titula za Serenu!

Amerikanka je još jednom potvrdila dominaciju u ženskom tenisu, a ovo joj je jubilarna 20. Gren slem titula u karijeri.

Sada ima samo četiri manje od Margaret Kort i dve manje od Štefi Graf na večnoj listi najtrofejnijih teniserki.

Najveće pitanje pred finale je bilo u kakvom će stanju Vilijamsova biti. Ona je bila prehlađena prethodnih dana, ali je protiv Šafaržove delovala mnogo bolje na terenu nego protiv Bačinski u polufinalu.

Čehinja, koja je igrala svoje prvo Gren slem finale, odigrala je na gornjoj granici svojih mogućnosti, od izgubljene situacije (6:3, 4:1, 40:15) izborila se za treći set u kojem je imala brejk prednosti, ali ipak nije imala snage da privede meč kraju.

U prvom setu Šafaržova nije imala nijednu brejk loptu. Serena je jedini brejk napravila u četvrtom gemu i do kraja je bez većih problema zadržala tu prednost – 6:3.

Odmah na startu drugog seta Amerikanka je napravila novi brejk, a kada je u petom gemu napravila dupli brejk i povela sa 4:1 delovalo je da je sve gotovo. Usledio je veliki preokret Šafaržove, uz pomoć Serene.

Amerikanka je napravila dve dvostruke servis greške u nizu od 40:40 u šestom gemu, a Čehinja je prihvatila poklon oberučke. Zaigrala je odlično, vratila i drugi brejk i došla na korak od 1-1 (5:4).

Ipak, tada je Serene povratila fokus, odigrala je veoma dobar gem za 5:5, a onda dobila i došla na gem od pobede. U 11. gemu napravila je brejk bekhend riternom, ali ni tu nije bio kraj. Sjajna Čehinja nastavila je da se bori, igrala je veoma dobro i izborila se za taj-brejk. U 13. gemu bilo je očigledno da je momentum na strani Šafaržove.

Odmah je napravila dva mini-brejka, povela je sa 3-0 i do kraja je zadržala tu prednost.

Treći set počeo je savršeno po Čehinju koja je ušla u 'zonu'. Napravila je novi brejk, povela je sa 2:0 i činilo se da može do senzacije. Tada je Serena ponovo povratila koncentraciju i veoma brzo je potpuno promenila situaciju na semaforu. Šafaržova se borila do kraja, ali je Serena dobila šest gemova u nizu i u velikom stiglu je stigla do titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar