РГ: Ноле преко трња до финала!

Новак Ђоковић имаће у недељу трећу прилику да освоји Ролан Гарос, једини Грен слем који му недостаје.

Тенис 06.06.2015 | 17:40
РГ: Ноле преко трња до финала!

Српски тенисер победио је у дводневном полуфиналу Ендија Марија после велике борбе са 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Меч је због мрака и олује прекинут у петак у четвртом сету при резултату 3:3. Мари је успео да избори пети сет, али је Ђоковић одиграо бриљантно када је то било најпотребније и играће своје треће финале у Паризу.

То је укупно 16. Грен слем финале у Ђоковићевој каријери, а у недељу ће против Стана Вавринке покушати да освоји и девету титулу.

Српски тенисер одиграо је бриљантно до средине трећег сета. Имао је 6:3, 6:3, 3:2 и две брејк шансе које је пропустио, а Мари је у финишу тог сета бриљантним гемом преокренуо ствари на терену, направио је брејк и изборио четврти сет.

И почетком наставка Шкот је био сјајан, није грешио и деловало је да је фаворит када је изборио пети сет. Новак је ипак још једном показао колика је ментална громада, остао је миран и убедљиво привео меч крају.

Новак је генерално био много бољи тенисер, што говори и статистика. Српски тенисер имао је 56 винера и 48 неизнуђених грешака, док је Мари направио 36 винера уз 48 грешака.

После нешто више од 16 сати играчи су се поново нашли на терену, а сервис је имао Ђоковић. Српски тенисер сјајно је почео, без изгубљеног поена је повео са 4:3.

Ипак, Мари је узвратио на исти начин, добивши свој сервис гем без изгубљеног поена. И наредна два гема сервери су лако добили, а први поен у наставку против сервиса освојио је Ђоковић у 10. гему - 5:5.

У 11. гему Мари је изборио две везане брејк лопте, добио је неколико дугих размена, а код друге брејк шансе Новак је послао форхенд у аут - 6:5. Успео је Мари и да одсервира за 2-2, иако је изгубио први поен у 12. гему. Шкот је био сигурнији, није грешио и био је фаворит пред старт одлучујућег периода.

Новак је уз одређене проблеме добио уводни гем последњег сета, а онда је стигао до три везане брејк лопте. Код прве је избацио форхенд у аут, али је код друге Мари погрешио - 2:0. Веома важан био је следећи гем, Мари је освојио два поена, али Ђоковић је вратио мирноћу у своју игру - 3:0.

Наредна два гема ишла су уз сервис, а онда је Ђоковић стигао до нове брејк шансе. Фантастично је одиграо српски тенисер на брејк лопти, изградио је поен и завршио га сјајним форхендом за 5:1. Новак је пласман у финале остварио у стилу, на другој меч лопти одсервирао је ас - 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар