RG: Nole preko trnja do finala!

Novak Đoković imaće u nedelju treću priliku da osvoji Rolan Garos, jedini Gren slem koji mu nedostaje.

Tenis 06.06.2015 | 17:40
RG: Nole preko trnja do finala!

Srpski teniser pobedio je u dvodnevnom polufinalu Endija Marija posle velike borbe sa 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Meč je zbog mraka i oluje prekinut u petak u četvrtom setu pri rezultatu 3:3. Mari je uspeo da izbori peti set, ali je Đoković odigrao briljantno kada je to bilo najpotrebnije i igraće svoje treće finale u Parizu.

To je ukupno 16. Gren slem finale u Đokovićevoj karijeri, a u nedelju će protiv Stana Vavrinke pokušati da osvoji i devetu titulu.

Srpski teniser odigrao je briljantno do sredine trećeg seta. Imao je 6:3, 6:3, 3:2 i dve brejk šanse koje je propustio, a Mari je u finišu tog seta briljantnim gemom preokrenuo stvari na terenu, napravio je brejk i izborio četvrti set.

I početkom nastavka Škot je bio sjajan, nije grešio i delovalo je da je favorit kada je izborio peti set. Novak je ipak još jednom pokazao kolika je mentalna gromada, ostao je miran i ubedljivo priveo meč kraju.

Novak je generalno bio mnogo bolji teniser, što govori i statistika. Srpski teniser imao je 56 vinera i 48 neiznuđenih grešaka, dok je Mari napravio 36 vinera uz 48 grešaka.

Posle nešto više od 16 sati igrači su se ponovo našli na terenu, a servis je imao Đoković. Srpski teniser sjajno je počeo, bez izgubljenog poena je poveo sa 4:3.

Ipak, Mari je uzvratio na isti način, dobivši svoj servis gem bez izgubljenog poena. I naredna dva gema serveri su lako dobili, a prvi poen u nastavku protiv servisa osvojio je Đoković u 10. gemu - 5:5.

U 11. gemu Mari je izborio dve vezane brejk lopte, dobio je nekoliko dugih razmena, a kod druge brejk šanse Novak je poslao forhend u aut - 6:5. Uspeo je Mari i da odservira za 2-2, iako je izgubio prvi poen u 12. gemu. Škot je bio sigurniji, nije grešio i bio je favorit pred start odlučujućeg perioda.

Novak je uz određene probleme dobio uvodni gem poslednjeg seta, a onda je stigao do tri vezane brejk lopte. Kod prve je izbacio forhend u aut, ali je kod druge Mari pogrešio - 2:0. Veoma važan bio je sledeći gem, Mari je osvojio dva poena, ali Đoković je vratio mirnoću u svoju igru - 3:0.

Naredna dva gema išla su uz servis, a onda je Đoković stigao do nove brejk šanse. Fantastično je odigrao srpski teniser na brejk lopti, izgradio je poen i završio ga sjajnim forhendom za 5:1. Novak je plasman u finale ostvario u stilu, na drugoj meč lopti odservirao je as - 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar