Финале ЛШ, како га тренери виде: Спектакл и срећа!

Тренер Барселоне из свог угла најавио финале Лиге шампиона. Тренер Јувентуса свестан да његовом тиму неће бити довољан само квалитет да би славио против Барселоне у финалу Лиге шампиона.

Фудбал 06.06.2015 | 13:40
Финале ЛШ, како га тренери виде: Спектакл и срећа!

Као играч није успео да подигне "ушати пехар", а да ли ће као тренер, сазнаћемо у суботу увече. Луис Енрике ће са клупе водити фудбалере Барселоне у финалу Лиге шампиона против Јувентуса.

"Тамо смо где смо и желели да будемо. Освојили смо оба трофеја у домаћем шампионату, а сада имамо прилику и за трећи. Веома смо узбуђени", изјавио је 45-годишњи Шпанац на конференцији за медије у Берлину.

Новинаре у медија центру Олимпијског стадиона интересовало је да ли ће дуел шпанског и италијанског шампиона представљати "судар стилова", имајући у виду да Шпанци углавном играју офанзивно, са намером да што више држе лопту у свом поседу, док Италијани најчешће вребају из контри.

"Не мислим тако", кратко је одговорио Енрике и потом додао:

"Честитам господину Алегрију на сјајном раду у Јувентусу. Успео је да унапреди игру тиму и остави свој печат у игри. Што се нас тиче, покушаћемо да чувамо лопту и више времена проводимо на њиховој половини терена. Сигурно да ће то бити тешко, али пробаћемо да играмо нашу игру. Пробраћемо да стварамо шансе, а да нападе Јувентуса сведемо на минимум... Наша карактеристика је да постижемо много голова, али ово је финале и сигурно да то неће бити лако".

Барселонин тренер је открио какав би меч волео да гледа:

"Надам се узбудљивој утакмици. Играју шампиони Италије и Шпаније, тако да би требало да буде спектакуларно!".

Луис Енрике је потом одговарао на питања о појединцима из свог тима. Прво о Андресу Инијести који је "ровит":

"Инијеста је у петак нормално тренирао и верујем да ће бити потпуно спреман за утакмицу".

Затим и о Лионелу Месију:

"Меси је очигледно најбољи играч света, али ми у утакмицу улазимо као колектив, као тим".

Осврнуо се и на целу генерацију:

"Ово је јединствена генерација фудбалера, имајући у виду број трофеја које је Барселона освојила са њима", сматра Луис Енрике.

Водећи Барселону Б, Рому и Селту, бивши репрезентативац Шпаније није освајао трофеје. Они су стигли тек ове сезоне, када је преузео А тим каталонског клуба.

На питање да ли је ово финале највећи изазов у његовој тренерској каријери уследио је, међутим, занимљив одговор:

"Не мислим да је ова утакмица највећи изазов од када сам тренер. Надам се да ће их бити још... Веома сам поносан на све што сам до сада учинио, без обзира на трофеје које сам освојио или изгубио", закључио је Луис Енрике.

Може ли Јувентус са Масимилијаном Алегријем до трећег трофеја намењеног најбољем тиму у Европи, првог од 1996. године?

Тренер торинског клуба верује да може, али ако буде имао и среће.

"Да бисмо победили Барселону требаће нам и срећа", изјавио је Алегри на конференцији за медије у Берлину.

Млади стратег, наравно, не сумња да ће његови играчи пружити максимум.

"Сигуран сам да ће у суботу увече сви фудбалери Јувентуса дати све од себе за победу. Ово је само једна утакмица, немамо прилику за реванш, тако да је неопходно да будемо потпуно концентрисани од почетка до краја".

Осврнуо се Алегри и на појединце из Барселониног тима.

"Чека нас утакмица против екипе која има сјајне појединце, али је и сјајан колектив. Меси, Нејмар и Суарез су врхунски играчи, али они не играју сами. Наравно, као и сваки тим, тако и Барселона има своје слабе тачке", свестан је тренер црно-белих.

"Сутра нас очекује последњи корак до врха. Биће много тешко, али тешка је свака утакмица у Лиги шампиона", додао је Алегри.

Открио је, затим, да је Јувентус већ премашио очекивања са почетка сезоне.

"Наш примарни циљ био је да се пласирамо међу осам најбољих клубова у Европи, а ево нас међу два. Желимо да будемо први", истакао је бивши тренер Милана, Каљарија, Сасуола, Гросета...

На крају, Алегри је изнео своје очекивање од овогодишњег финала Лиге шампиона:

"Мислим да се меч неће завршити без голова, тако да морамо да изађемо на терен и учинимо све да постигнемо погодак...".

Коментари / 0

Оставите коментар