Finale LŠ, kako ga treneri vide: Spektakl i sreća!

Trener Barselone iz svog ugla najavio finale Lige šampiona. Trener Juventusa svestan da njegovom timu neće biti dovoljan samo kvalitet da bi slavio protiv Barselone u finalu Lige šampiona.

Fudbal 06.06.2015 | 13:40
Finale LŠ, kako ga treneri vide: Spektakl i sreća!

Kao igrač nije uspeo da podigne "ušati pehar", a da li će kao trener, saznaćemo u subotu uveče. Luis Enrike će sa klupe voditi fudbalere Barselone u finalu Lige šampiona protiv Juventusa.

"Tamo smo gde smo i želeli da budemo. Osvojili smo oba trofeja u domaćem šampionatu, a sada imamo priliku i za treći. Veoma smo uzbuđeni", izjavio je 45-godišnji Španac na konferenciji za medije u Berlinu.

Novinare u medija centru Olimpijskog stadiona interesovalo je da li će duel španskog i italijanskog šampiona predstavljati "sudar stilova", imajući u vidu da Španci uglavnom igraju ofanzivno, sa namerom da što više drže loptu u svom posedu, dok Italijani najčešće vrebaju iz kontri.

"Ne mislim tako", kratko je odgovorio Enrike i potom dodao:

"Čestitam gospodinu Alegriju na sjajnom radu u Juventusu. Uspeo je da unapredi igru timu i ostavi svoj pečat u igri. Što se nas tiče, pokušaćemo da čuvamo loptu i više vremena provodimo na njihovoj polovini terena. Sigurno da će to biti teško, ali probaćemo da igramo našu igru. Probraćemo da stvaramo šanse, a da napade Juventusa svedemo na minimum... Naša karakteristika je da postižemo mnogo golova, ali ovo je finale i sigurno da to neće biti lako".

Barselonin trener je otkrio kakav bi meč voleo da gleda:

"Nadam se uzbudljivoj utakmici. Igraju šampioni Italije i Španije, tako da bi trebalo da bude spektakularno!".

Luis Enrike je potom odgovarao na pitanja o pojedincima iz svog tima. Prvo o Andresu Inijesti koji je "rovit":

"Inijesta je u petak normalno trenirao i verujem da će biti potpuno spreman za utakmicu".

Zatim i o Lionelu Mesiju:

"Mesi je očigledno najbolji igrač sveta, ali mi u utakmicu ulazimo kao kolektiv, kao tim".

Osvrnuo se i na celu generaciju:

"Ovo je jedinstvena generacija fudbalera, imajući u vidu broj trofeja koje je Barselona osvojila sa njima", smatra Luis Enrike.

Vodeći Barselonu B, Romu i Seltu, bivši reprezentativac Španije nije osvajao trofeje. Oni su stigli tek ove sezone, kada je preuzeo A tim katalonskog kluba.

Na pitanje da li je ovo finale najveći izazov u njegovoj trenerskoj karijeri usledio je, međutim, zanimljiv odgovor:

"Ne mislim da je ova utakmica najveći izazov od kada sam trener. Nadam se da će ih biti još... Veoma sam ponosan na sve što sam do sada učinio, bez obzira na trofeje koje sam osvojio ili izgubio", zaključio je Luis Enrike.

Može li Juventus sa Masimilijanom Alegrijem do trećeg trofeja namenjenog najboljem timu u Evropi, prvog od 1996. godine?

Trener torinskog kluba veruje da može, ali ako bude imao i sreće.

"Da bismo pobedili Barselonu trebaće nam i sreća", izjavio je Alegri na konferenciji za medije u Berlinu.

Mladi strateg, naravno, ne sumnja da će njegovi igrači pružiti maksimum.

"Siguran sam da će u subotu uveče svi fudbaleri Juventusa dati sve od sebe za pobedu. Ovo je samo jedna utakmica, nemamo priliku za revanš, tako da je neophodno da budemo potpuno koncentrisani od početka do kraja".

Osvrnuo se Alegri i na pojedince iz Barseloninog tima.

"Čeka nas utakmica protiv ekipe koja ima sjajne pojedince, ali je i sjajan kolektiv. Mesi, Nejmar i Suarez su vrhunski igrači, ali oni ne igraju sami. Naravno, kao i svaki tim, tako i Barselona ima svoje slabe tačke", svestan je trener crno-belih.

"Sutra nas očekuje poslednji korak do vrha. Biće mnogo teško, ali teška je svaka utakmica u Ligi šampiona", dodao je Alegri.

Otkrio je, zatim, da je Juventus već premašio očekivanja sa početka sezone.

"Naš primarni cilj bio je da se plasiramo među osam najboljih klubova u Evropi, a evo nas među dva. Želimo da budemo prvi", istakao je bivši trener Milana, Kaljarija, Sasuola, Groseta...

Na kraju, Alegri je izneo svoje očekivanje od ovogodišnjeg finala Lige šampiona:

"Mislim da se meč neće završiti bez golova, tako da moramo da izađemo na teren i učinimo sve da postignemo pogodak...".

Komentari / 0

Ostavite komentar