РГ - херој дана: Стан Вавринка!

Пошто је само један полуфинални меч Ролан Гароса завршен, очекивано је наш херој 13. дана Стан Вавринка.

Тенис 06.06.2015 | 13:20
РГ - херој дана: Стан Вавринка!

Дан иза нас је, без сумње, обележила олуја која је прекинула дуел Новака Ђоковића и Ендија Марија, али Вавринка је био тај који је засијао када је било најпотребније.

Швајцарски тенисер је у првом полуфиналу славио против миљеника домаће публике Жо-Вилфрида Цонге са 6:3, 6:7, 7:6, 6:4, и сада чека расплет сусрета између Ђоковића и Марија.

Вавринка је током целе каријере имао много успона и падова, сетимо се само прошле године када је освојио Аустралијан Опен, а потом у наставку сезоне није играо ни приближно добро. На Ролан Гаросу је елиминисан већ у првом колу, а сада је у финалу турнира на којем је 2003. године тријумфовао у јуниорској конкуренцији.

У последњих годину дана у његовом животу се много променило, а утисак је да на Ролан Гаросу игра свој најбољи тенис. Пре само неколико недеља више је био у центру пажње због приватног живота, а сада је коначно тенис главна тема. Међутим, све оно што се дешавало у последње време можда је и несвесно утицало на Вавринку да засија у Паризу.

Пре нешто више од месец дана, Вавринка је објавио да се разводи од супруге Илхам, да би уследио њен жестоки одговор. Иако је саопштење швајцарског тенисера било написано у помирљивом тону, његова супруга је била много оштрија, истакавши да развод није узрок његових лоших резултата. Очигледно је да је то све сада иза њега, а да ли ће Ролан Гарос бити само кратки бљесак, остаје да се види.

Ипак, евидентно је да на Ролан Гаросу видимо другачијег Вавринку, а то и он сам признаје. После победе над Цонгом отворено је говорио о томе да се бори сам са собом и да је свестан да мора да се бори чак и када му не иде све од руке. То је дефинитивно велика промена у односу на Вавринку каквог смо знали раније.

“Много више тренирам него раније. За мене је најважније да сам на тренингу на свом нивоу, да играм свој најбољи тенис и то ми даје самопоуздање пред мечеве. Потом следи борба тог дана са противницима и свим осталим. Сада сам одлично започео меч, имао сам сет и брејк предности, играо сам добро и био веома агресиван, али сам потом постао нервозан. Изгубио сам концентрацију и меч се променио потпуно. Борио сам се сам са собом. У тим тренуцима сам знао да не морам да одиграм најбоље, али да морам да се борим и пронађем начин. И пресрећан сам што сам у томе и успео”, рекао је Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар