СП - Паун поносан: Надам се да Србија ужива уз нас!

Селектор репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић рекао је да је поносан на своје играче који су се пласирали у сомину финала СП на Новом Зеланду.

Фудбал 06.06.2015 | 14:20
СП - Паун поносан: Надам се да Србија ужива уз нас!

Орлићи су у одлучујућем мечу победили Мексико са 2:0, приказали су одличну игру и даље иду са првог места у групи.

Орлићи су у одлучујућем мечу победили Мексико са 2:0, приказали су одличну игру и даље иду са првог места у групи.

„Пресрећан сам, наравно. Ово је велики, историјски успех за наш фудбал, успевамо да се представимо целом свету на прави начин. Показали смо да Србија има све особине озбиљне репрезентације, да овај тим има карактер, да има победнички менталитет, да уме да истраје до краја и да игра врхунски фудбал. Поносан сам на играче, поносан сам на стручни штаб, свима се много захваљујем, јер свако даје од себе оно најбоље. А кад је тако онда резултат не може да изостане. Ово је велика победа за цео наш народ и нашу државу“, истакао је Пауновић.

Мало ко је очекивао овакав расплет у групи Д која је названа и групом смрти. На другом месту у групи завршио је Мали, трећи је уругвај, а Мексико је последњи.

„Чинило се невероватно да можемо завршити први у "групи смрти", нарочито после несрећног пораза од Уругваја, али ми смо и тада веровали, говорио сам играчима да ће се све вратити кад буде најпотребније. Издигли смо се изнад проблема, направили велики повратак, сада идемо даље. Тренутно нас не интересује ко је следећи противник, желимо да уживамо у овом великом тренутку, као што се надамо да и цела Србија ужива“, рекао је Пауновић.

Српски стручњак истиче да је његова екипа имала тешког противника, али да су млади фудбалери показали зрелост.

„Коначно се и нама "посрећило" да отворимо утакмицу на најбољи начин, прелепом акцијом и голом Максимовића. Мексико је веома добра и упорна екипа, нису одустајали до краја, у другом полувремену су вршили жесток притисак, али смо одолели и показали зрелост у сваком погледу. Издржали смо и да не примимо гол, што је велика ствар, свака част целој екипи. Ово је велики дан за све нас.“

"Орлићи" ће наредног противника поново сачекати у Данејдину, где су локални мештани добро прихватили српски тим.

„Драго нам је што остајемо овде, народ је диван, људи нас воле, а имаћемо и више времена да се одморимо, јер нећемо путовати. Захвалио бих свим Србима који су дошли да нас подрже, такође и грађанима Данејдина који су били уз нас. Сигуран сам да и они деле нашу срећу“, истакао је Вељко Пауновић.

Коментари / 0

Оставите коментар