SP - Paun ponosan: Nadam se da Srbija uživa uz nas!

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da je ponosan na svoje igrače koji su se plasirali u sominu finala SP na Novom Zelandu.

Fudbal 06.06.2015 | 14:20
SP - Paun ponosan: Nadam se da Srbija uživa uz nas!

Orlići su u odlučujućem meču pobedili Meksiko sa 2:0, prikazali su odličnu igru i dalje idu sa prvog mesta u grupi.

Orlići su u odlučujućem meču pobedili Meksiko sa 2:0, prikazali su odličnu igru i dalje idu sa prvog mesta u grupi.

„Presrećan sam, naravno. Ovo je veliki, istorijski uspeh za naš fudbal, uspevamo da se predstavimo celom svetu na pravi način. Pokazali smo da Srbija ima sve osobine ozbiljne reprezentacije, da ovaj tim ima karakter, da ima pobednički mentalitet, da ume da istraje do kraja i da igra vrhunski fudbal. Ponosan sam na igrače, ponosan sam na stručni štab, svima se mnogo zahvaljujem, jer svako daje od sebe ono najbolje. A kad je tako onda rezultat ne može da izostane. Ovo je velika pobeda za ceo naš narod i našu državu“, istakao je Paunović.

Malo ko je očekivao ovakav rasplet u grupi D koja je nazvana i grupom smrti. Na drugom mestu u grupi završio je Mali, treći je urugvaj, a Meksiko je poslednji.

„Činilo se neverovatno da možemo završiti prvi u "grupi smrti", naročito posle nesrećnog poraza od Urugvaja, ali mi smo i tada verovali, govorio sam igračima da će se sve vratiti kad bude najpotrebnije. Izdigli smo se iznad problema, napravili veliki povratak, sada idemo dalje. Trenutno nas ne interesuje ko je sledeći protivnik, želimo da uživamo u ovom velikom trenutku, kao što se nadamo da i cela Srbija uživa“, rekao je Paunović.

Srpski stručnjak ističe da je njegova ekipa imala teškog protivnika, ali da su mladi fudbaleri pokazali zrelost.

„Konačno se i nama "posrećilo" da otvorimo utakmicu na najbolji način, prelepom akcijom i golom Maksimovića. Meksiko je veoma dobra i uporna ekipa, nisu odustajali do kraja, u drugom poluvremenu su vršili žestok pritisak, ali smo odoleli i pokazali zrelost u svakom pogledu. Izdržali smo i da ne primimo gol, što je velika stvar, svaka čast celoj ekipi. Ovo je veliki dan za sve nas.“

"Orlići" će narednog protivnika ponovo sačekati u Danejdinu, gde su lokalni meštani dobro prihvatili srpski tim.

„Drago nam je što ostajemo ovde, narod je divan, ljudi nas vole, a imaćemo i više vremena da se odmorimo, jer nećemo putovati. Zahvalio bih svim Srbima koji su došli da nas podrže, takođe i građanima Danejdina koji su bili uz nas. Siguran sam da i oni dele našu sreću“, istakao je Veljko Paunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar