Шта не смијете радити током посјете папе

Грађани који буду жељели поздравити папу Фрању док се буде возио кроз Сарајево, моћи ће то урадити махањем с тротоара.

Босна и Херцеговина 06.06.2015 | 10:03
Шта не смијете радити током посјете папе

Али не помишљајте да то урадите с прозора или балкона, с обзиром на то да би ове активности обезбјеђење могло погрешно схватити.

Безбједносне службе које обезбјеђују папину посјету Босни и Херцеговини издале су упозорење за грађане у којем моле за сарадњу и разумијевање.

Придржавајте се овога:
Затворите прозоре и не боравите на балконима током проласка колоне с папом Фрањом на траси кретања и на мјестима посјете, наглашава се у обавјештењу.

Уколико се налазите на улици за вријеме проласка свечане колоне, не бацајте предмете на трасу кретања и на мјеста задржавања (цвијеће и слично), као начин поздрављања папе Фрање, упозоравају се грађани.

Подсјећамо - локације на којима ће бити одржане церемоније поводом доласка високог госта су:

Зграда Предсједништва БиХ (улица Маршала Тита),
Стадион Кошево,
Катедрала Срца Исусова,
Фрањевачки међународни студентски центар (насеље Грбавица),
Надбискупијски центар за младе Иван Павао ИИ (насеље Отока),

Важно је знати:

Не паркирајте возила у зонама трасе кретања и објеката које ће посјетити папа Фрањо.

Не користите приватна возила, већ организовани превоз за долазак у Сарајево.

Обратите пажњу на непознате особе које се крећу у зонама стамбених објеката, уз трасу кретања или објекте посјете папе Фрање. У случају уочавања таквих особа, молимо да одмах јавите најближем полицијском службенику, или позовете 122 или број телефона 033/779-118, који је посебно отворен, везано за ову посјету. Одмах јавите најближем полицијском службенику или назовите 122, уколико уочите сумњиве предмете, остављене без надзора.

Не носите оружје и друге предмете, погодне за наношење повреда, те алкохолна пића.

Напомиње се да ће:

• у зонама и објектима који се налазе на траси кретања или уз објекте боравка папе Фрање бити појачана присутност полицијских службеника, те им се можете обратити за помоћ или информације,
• у објектима који се налазе уз трасу кретања или објекте боравка папе Фрање, полицијски службеници вршиће појачану контролу особа које улазе у објект, а посебно особа које тамо не станују,
• полицијски службеници на возилима и улазним вратима зграда које се налазе непосредно уз трасу кретања папе Фрање остављаће писана обавјештење о уклањању возила.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мехо

06.06.2015 10:15

А смије ли се махати папи гледајуц тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

06.06.2015 11:36

Кад га видите окрените ледја, ако га видите на ТВ-у, угасите тв. Ако помислите на њега, немојте, мислите на несто љепсе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ја

06.06.2015 16:29

Засто?