Šta ne smijete raditi tokom posjete pape

Građani koji budu željeli pozdraviti papu Franju dok se bude vozio kroz Sarajevo, moći će to uraditi mahanjem s trotoara.

Bosna i Hercegovina 06.06.2015 | 10:03
Šta ne smijete raditi tokom posjete pape

Ali ne pomišljajte da to uradite s prozora ili balkona, s obzirom na to da bi ove aktivnosti obezbjeđenje moglo pogrešno shvatiti.

Bezbjednosne službe koje obezbjeđuju papinu posjetu Bosni i Hercegovini izdale su upozorenje za građane u kojem mole za saradnju i razumijevanje.

Pridržavajte se ovoga:
Zatvorite prozore i ne boravite na balkonima tokom prolaska kolone s papom Franjom na trasi kretanja i na mjestima posjete, naglašava se u obavještenju.

Ukoliko se nalazite na ulici za vrijeme prolaska svečane kolone, ne bacajte predmete na trasu kretanja i na mjesta zadržavanja (cvijeće i slično), kao način pozdravljanja pape Franje, upozoravaju se građani.

Podsjećamo - lokacije na kojima će biti održane ceremonije povodom dolaska visokog gosta su:

Zgrada Predsjedništva BiH (ulica Maršala Tita),
Stadion Koševo,
Katedrala Srca Isusova,
Franjevački međunarodni studentski centar (naselje Grbavica),
Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II (naselje Otoka),

Važno je znati:

Ne parkirajte vozila u zonama trase kretanja i objekata koje će posjetiti papa Franjo.

Ne koristite privatna vozila, već organizovani prevoz za dolazak u Sarajevo.

Obratite pažnju na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata, uz trasu kretanja ili objekte posjete pape Franje. U slučaju uočavanja takvih osoba, molimo da odmah javite najbližem policijskom službeniku, ili pozovete 122 ili broj telefona 033/779-118, koji je posebno otvoren, vezano za ovu posjetu. Odmah javite najbližem policijskom službeniku ili nazovite 122, ukoliko uočite sumnjive predmete, ostavljene bez nadzora.

Ne nosite oružje i druge predmete, pogodne za nanošenje povreda, te alkoholna pića.

Napominje se da će:

• u zonama i objektima koji se nalaze na trasi kretanja ili uz objekte boravka pape Franje biti pojačana prisutnost policijskih službenika, te im se možete obratiti za pomoć ili informacije,
• u objektima koji se nalaze uz trasu kretanja ili objekte boravka pape Franje, policijski službenici vršiće pojačanu kontrolu osoba koje ulaze u objekt, a posebno osoba koje tamo ne stanuju,
• policijski službenici na vozilima i ulaznim vratima zgrada koje se nalaze neposredno uz trasu kretanja pape Franje ostavljaće pisana obavještenje o uklanjanju vozila.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

meho

06.06.2015 10:15

A smije li se mahati papi gledajuc tv.

ODGOVORITE
Name

Ja

06.06.2015 11:36

Kad ga vidite okrenite ledja, ako ga vidite na TV-u, ugasite tv. Ako pomislite na njega, nemojte, mislite na nesto ljepse...

ODGOVORITE
Name

re ja

06.06.2015 16:29

Zasto?