Меч прекинут, наставак у суботу

Прекид у Паризу. При резултату 6:3, 6:3, 5:7, 3:3 је окршај Новака Ђоковића и Ендија Мареја прекинут. Разлог овакве одлуке организатора је пљусак који се спрема у Паризу.

Тенис 05.06.2015 | 20:40
Меч прекинут, наставак у суботу

Меч ће бити настављен у суботу, али још увек није познато тачно у које време.

Једино што је сигурно јесте да ће победника овог дуела у финалу чекати Стен Вавринка (Швајцарска) који је савладао Жоа - Вилфреда Цонгу са 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 6:4.

Из гема у гем

20:35 МЕЧ ЈЕ ПРЕКИНУТ

Меч прекинут због најављене олује при резултату 3:3 у четвртом сету, наставак следи у суботу!

20:32 - НОВАК ОПЕТ ПРОПУСТИО ШАНСУ

Имао је Новак поново две прилике за брејк, али их није искористио... Мареј је одиграо таман колико треба у правим моментима и остовио гем на свој сервис.

20:22 - ЂОКОВИЋУ ИГРА НЕРАВА

Невероватан је био пети гем. Новак је имао готов гем и предност од 40:15, затим је направио пар грешака, а онда су уследиле дуге размене поена и права игра нерава из које је Новак успео да изађе као победник.

20:16 - НОВАК ПРИХВАТО ЕНДИЈЕВЕ ПОКЛОНЕ

Све је било у потпуности на страни Мареја, играо је фантастично, стизао све, а онда је почео да греши. Притисак је почео да га сустиже, а то се најбоље видело у поену у којем је лак смеч сместио у дно мреже. Затим је на другу брејк лопту лоптицу поново послао у мрежу и практично вратио брејк Новаку.

20:10 - БРЕЈК МАРЕЈА

Мареј је сурово казнио Ђоковића за пропуштене шансе у другом гему. Овог пута је ситуација била обрнута, Енди је имао три узастопне брејк лопте и искористио је одмах прву. Британац се налази у великом налету, освојио је девет узастопних поена...

20:06 - НОВАК ПРОПСУТИО ВЕЛИКУ ШАНСУ

Имао је Ђоковић све, три узастопне брејк лопте (0:40), прилику да већ на старту четвртог сета направи велику предност, али је није искористио. Имали су веома дуге размене удараца, а једна је имала чак и 33 размене. Енди је заиста стизао све...

19:48 - ЕНДИЈУ СЕТ!

После направљеног брејка и подршку публике Мареј је успео да освоји гем на свој сервис, без изгубљеног поена и да дође до трећег сета и да смањи предност - 7:5.

19:59 - НОВАК СМИРЕНО ДО ГЕМА

Није дозволио Ђоковић да на њега утиче све оно што је Мареј успео да уради у трећем сету. Смирио се и после паузе освојио први гем у четвртом сету.

19:53 - НОВАК НА ПАУЗИ

Искористио је Ђоковић право на медицински тајм-аут у паузи између два сета. Спекулише се да је то урадио због проблема са препонама, али и да би на неки начин покушао мало да се смири.

19:43 - МАРЕЈ НАПРАВИО БРЕЈК!

Први пут у мечу је Мареј направио брејк и то на какав начин. Одиграо је феноменална четири поена, а све је почело после једног доброг лоба Ђоковића када је српски играч закаснио да изађе на мрежу, а Енди са основне линије погодио сјајан форхенд, подигао публику на ноге и подигао себи самопоуздање.

19:40 - МАРЕЈ СЕ НЕ ДА

Није подлегао Мареј притиску сервирања за опстанак у мечу. Добро је одиграо гем на свој сервис и успео да продужи меч - 5:5.

19:36 - НОВАК НА ГЕМ ДО ПОБЕДЕ

Освојио је Ђоковић још један гем на свој сервис и дошао на свега један гем до победе...

19:34 - МАРЕЈУ ЧУДАН ГЕМ

Веома чудан је био осми гем трећег сета. Прво је Новак имао расправу са једним од навијача који је добацивао прво током Марејевог сервиса, а затим и током поена. Узвратио му је Ноле нешто жустрије, а онда се игра распламсала. Одиграли су неколико прелепих поена, а један је био веома чудан. Мареј је добио прилику да заврши гем смечом, али је очајно то урадио, Ђоковић одиграо прелеп лоб, али је после тога форхенд одиграо лоше. Мареј је остао смирен и дошао до изједначења – 4:4.

19:26 - УЗ МАЛО МУКЕ НОВАК ДОШАО ДО ГЕМА

Суочавао се Ђоковић са непријатном ситуацијом (15:30), дао је Мареју прилику, али је Енди једну лаку лоптицу послао у аут, а Новак је после тог поклона заиграо нешто боље. Поправио сервис и задржао предност - 4:3.

19:21 - НОВАК ПРОПУСТИО ДВЕ БРЕЈК ШАНСЕ

Имао је Ђоковић две узастопне брејк шансе, прилику да заврши меч, али их није искористио. Једну је добрим сервисом спасао Мареј, док је код друге Новак послао лоптицу далеко у аут. Био је веома бесан на себе због тога, али су шансе отишле у неповрат.

19:13 - ЂОКОВИЋ СМЕЧОМ ДО ГЕМА

Није се превише мучио Новак у петом гему, а завршио га је на одличан начин - смечом. Тако је направио још један корак ближе победи - 3:2.

19:09 - ЕНДИ СЕ ДРЖИ

Захваљујући добрим сервисима је Мареј успео да остане у мечу и да дође до изједначења - 2:2.

19:05 - НОЛЕ ДО ГЕМА УЗ ВЕТАР

Ветар дува све јаче у Паризу, али за сада то не смета Ђоковићу који је без већих потешкоћа дошао до гема - 2:1.

19:02 - ЕНДИ ЛАКО ДО ГЕМА

Лакше него што је вероватно и сам очекивао је Енди дошао до гема и то без изгубљеног поена. Али, оно што забрињава јесте то да је ветар у Паризу све јачи, поготово када се узме у обзир да су метеролози најавили падавине.

18:59 - НОЛЕ СИГУРАН НА СЕРВИСУ

Није се опустио Ђоковић, био је концентрисан, сигуран и освојио први гем на старту трећег сета.

18:52 - НОВАК БРЕЈКОМ ДО НОВОГ СЕТА

Новим, другим брејком, у другом сету еј Новак увећао вођство. Одлично је одиграо гем, а имао је и велику помоћ од Мареја који је последњи поен, смеч послао далеко у аут и поклонио поен ривалу - 6:3.

18:49 - НОВАК АСОВИМА ДО НОВОГ ГЕМА

Фантастичним сервисима, уз два аса је Ђоковић освојио нови гем и дошао на корак до освајања другог сета - 5:3.

18:44 - МАРЕЈ СЕ СПАСАО

Имао је Мареј предност од 40:15, деловало је да ће лако доћи до гема, али се Новак није предавао. Дошао је до изједначења, а затим имао и две брејк лопте и прилике да реши други сет. Није успео да их искористи, а највећи "кривац" за то је одличан сервис Мареја - 4:3.

18:36 - СРБИН ПОТВРДИО БРЕЈК

Брејк је потврђен. После одузетог сервиса Новак је наставио са добром игром и освојио гем на свој сервис. Додуше, могао је много раније то да уради, да при резултату 40:0 није послао смеч у мрежу, а затим и јенду лаку лоптицу послао далеко у аут. Ипак, све се добро завршило после доброг сервиса.

18:32 - МАРЕЈ ПОКЛОНИО БРЕЈК ЂОКОВИЋУ

Новак може да се захвали Ендију на поклонима. Британски тенисер је правио невероватне грешке. При резултату 15:30 је Новак вратио лопту лоше, ишла је на средину поља, Мареј је могао да бира шта ће да уради, али је лоптицу послао право у мрежу. Ноле је затим избацио лоптицу у аут, а одмах затим је Британац поново послао лоптицу у мрежу и помогао ривалу да дође до брејка.

18:27 - НОЛЕ ИЗЈЕДНАЧИО

Као и Мареј, тако је и Новак у свом сервис гему имао мале проблеме (30:30), али је добрим форхендима и изласцима на мрежу успео да дође до гема - 2:2.

18:22 - МАРЕЈ ДОБИО ГЕМ

Уз мало муке (30:30) је Мареј успео да дође до гема и да не дозволи противнику да направи брејк.

18:19 - НОВАК СИГУРАН

Без већих потешкоћа је Ђоковић успео да освоји други гем у другом сету и да изједначи резултат - 1:1.

18:15 - ЕНДИЈУ ПРВИ ГЕМ ДРУГОГ СЕТА

Није успео Ђоковић да настави серију и да освоји и четврти узастопни гем. Енди је прекинуо тај низ добрим сервисима и изласцима на мрежу.

18:12 - БЕЗ ЛЕКАРА, ТЕРЕН ПОЛИВАН

На терен ипак нису дошли лекари, што је веома добра вест. Поред тога, добра ствар за Новака је то што се у паузи између сетова поливао терен.

18:09 - АСОМ ДО ПРВОГ СЕТА!

Севали су форхенди на све стране, а чини се да Новак полако подиже свој ниво игре. Много боље је сервирао, погађао и дошао до вођства у сетовима и то асом – 6:3.

18:06 - НОВАК НАПРАВИО БРЕЈК

После паузе у којој је тражио лекарску помоћ Новак је одмах направио брејк. Додуше не толико због својих добрих поена, колико због великих грешака које је Мареј направио. Било како било, Новак сервира за сет.

18:03 - СУДИЈА СПРЕЧИО ЛЕКАРЕ ДА УЂУ НА ТЕРЕН

У паузи између седмог и осмог гема је лекарски тим покушао да уђе на терен на захтев Ђоковића, али им Паскал Марија није дозволио, јер то нису најавили. Према ономе што може да се види на терену Ноле је показао да му се врти у глави, али ће морати да сачека нову паузу пре него што дођу лекари.
Према временској прогнози, у Паризу је тренутно преко 30 степени целзијуса.

18:02 - СРБИН ОД 0:30 ДО ГЕМА

Пропуштене шансе у шестом гему није успео Новак тек тако да заборави у наредном. Направио је пар грешака, дозволио ривалу да дође до 0:30, а онда је уз мало среће једна бекхенд паралела завршила тачно на линији. Управо је то дало мали подстрек српском играчу који је одличним волејем на мрежи, а затим и одличним дроп шотом, који је докачио врх мреже и пао одмах испред мреже, што је било немогуће за Ендија да врати.

17:57 - НОВАК ПРОПУСТИО БРЕЈК ШАНСУ

Добро је Новак започео гем, освојио први поен, а затим имао прилику да дође до 0:30, али је после једног повика публике изгубио концентрацију мало и лопту избацио у аут. Подиграо је руке у знак протеста изгубио и наредни поен, а онда се смирио, освојио два узастопна поена и дошао до прилике за брејк после једног веома дугог поена. Међутим, то није искористио, јер је једну лакшу лоптицу избацио далеко у аут. Мареј се затим мало смирио, прво дочекао грешку ривала, а затим асом успео да се извуче.

17:50 - НОЛЕ ЧУВА СЕРВИС

Још једном су одиграли нешто дужи гем, али Новак није дозволио противнику ни прилику за брејк иако је било 30:30. Уз један фантастичан полу волеј на мрежи и затим малу помоћ врха мреже је дошао до гема - 3:2.

17:44 - И МАРЕЈ БЕЗ ПРОБЛЕМА

После Ђоковића и Мареј је имао један лаган гем. Без већих проблема и са само једним изгубљеним поеном је изједначио - 2:2. При резултату 40:0 је судија у столици Паскал Марија исправио линијског судију, али је Новак пришао и рекао да је добра лопта, уз то је и судија сишао и потврдио да је он погрешио , а да је Ђоковић био у праву.

17:40 - НОЛЕ ЛАКО ДО ПРЕДНОСТИ

После два маратонска гема је уследио један веома брз у којем је Новак без изгубљеног поена дошао до предности - 2:1. Треба напоменути и да је трећи поен био веома леп, Ноле је одиграо један нешто лошији дроп-шот, Мареј је стигао, вратио му лопту право под ноге, а Ђоковић је затим одиграо фантастичан лоб и дошао до поена.

17:38 - МАРЕЈУ ГЕМ

Поново један дужи гем. И у другом гему на мечу су виђене дуге размене, али и неки прелепи поени попут дроп-шота Ђоковића. Али, Мареј је успео, пре свега добрим сервисима, да освоји гем на свој сервис – 1:1.

17:31 - ЂОКОВИЋ УЗ МАЛО МУКЕ ДО ПРВОГ ГЕМА

Уз доста проблема је Новак стигао до првог гема. Суочавао се са претњом и са 0:30, али је успео да се извуче и да не дозволи противнику прилику за брејк. Већ на старту је виђено много дугачких размена као најава за оно што чека навијаче у наставку.

Иначе, стадион још увек није испуњен до последњег места, али ће сигурно то да се догоди врло брзо.

17:22 - НОВАК ПРВИ СЕРВИРА

Мареј је "добио" подбацивање новчића, али није изабрао први да сервира, већ страну на којој је сунце иза њега.

17:17 - ИГРАЧИ СЕ ЗАГРЕВАЈУ

На терену су се појавила обојица играча и почела су полако да се загревају за почетак великог меча.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алеx.рс

05.06.2015 17:33

Цеститка Новаку, Зивио Ноле, свака цаст, најбољи си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сесељ

05.06.2015 20:18

То Србине нека се зна које најбољиии.

ОДГОВОРИТЕ