Meč prekinut, nastavak u subotu

Prekid u Parizu. Pri rezultatu 6:3, 6:3, 5:7, 3:3 je okršaj Novaka Đokovića i Endija Mareja prekinut. Razlog ovakve odluke organizatora je pljusak koji se sprema u Parizu.

Tenis 05.06.2015 | 20:40
Meč prekinut, nastavak u subotu

Meč će biti nastavljen u subotu, ali još uvek nije poznato tačno u koje vreme.

Jedino što je sigurno jeste da će pobednika ovog duela u finalu čekati Sten Vavrinka (Švajcarska) koji je savladao Žoa - Vilfreda Congu sa 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 6:4.

Iz gema u gem

20:35 MEČ JE PREKINUT

Meč prekinut zbog najavljene oluje pri rezultatu 3:3 u četvrtom setu, nastavak sledi u subotu!

20:32 - NOVAK OPET PROPUSTIO ŠANSU

Imao je Novak ponovo dve prilike za brejk, ali ih nije iskoristio... Marej je odigrao taman koliko treba u pravim momentima i ostovio gem na svoj servis.

20:22 - ĐOKOVIĆU IGRA NERAVA

Neverovatan je bio peti gem. Novak je imao gotov gem i prednost od 40:15, zatim je napravio par grešaka, a onda su usledile duge razmene poena i prava igra nerava iz koje je Novak uspeo da izađe kao pobednik.

20:16 - NOVAK PRIHVATO ENDIJEVE POKLONE

Sve je bilo u potpunosti na strani Mareja, igrao je fantastično, stizao sve, a onda je počeo da greši. Pritisak je počeo da ga sustiže, a to se najbolje videlo u poenu u kojem je lak smeč smestio u dno mreže. Zatim je na drugu brejk loptu lopticu ponovo poslao u mrežu i praktično vratio brejk Novaku.

20:10 - BREJK MAREJA

Marej je surovo kaznio Đokovića za propuštene šanse u drugom gemu. Ovog puta je situacija bila obrnuta, Endi je imao tri uzastopne brejk lopte i iskoristio je odmah prvu. Britanac se nalazi u velikom naletu, osvojio je devet uzastopnih poena...

20:06 - NOVAK PROPSUTIO VELIKU ŠANSU

Imao je Đoković sve, tri uzastopne brejk lopte (0:40), priliku da već na startu četvrtog seta napravi veliku prednost, ali je nije iskoristio. Imali su veoma duge razmene udaraca, a jedna je imala čak i 33 razmene. Endi je zaista stizao sve...

19:48 - ENDIJU SET!

Posle napravljenog brejka i podršku publike Marej je uspeo da osvoji gem na svoj servis, bez izgubljenog poena i da dođe do trećeg seta i da smanji prednost - 7:5.

19:59 - NOVAK SMIRENO DO GEMA

Nije dozvolio Đoković da na njega utiče sve ono što je Marej uspeo da uradi u trećem setu. Smirio se i posle pauze osvojio prvi gem u četvrtom setu.

19:53 - NOVAK NA PAUZI

Iskoristio je Đoković pravo na medicinski tajm-aut u pauzi između dva seta. Spekuliše se da je to uradio zbog problema sa preponama, ali i da bi na neki način pokušao malo da se smiri.

19:43 - MAREJ NAPRAVIO BREJK!

Prvi put u meču je Marej napravio brejk i to na kakav način. Odigrao je fenomenalna četiri poena, a sve je počelo posle jednog dobrog loba Đokovića kada je srpski igrač zakasnio da izađe na mrežu, a Endi sa osnovne linije pogodio sjajan forhend, podigao publiku na noge i podigao sebi samopouzdanje.

19:40 - MAREJ SE NE DA

Nije podlegao Marej pritisku serviranja za opstanak u meču. Dobro je odigrao gem na svoj servis i uspeo da produži meč - 5:5.

19:36 - NOVAK NA GEM DO POBEDE

Osvojio je Đoković još jedan gem na svoj servis i došao na svega jedan gem do pobede...

19:34 - MAREJU ČUDAN GEM

Veoma čudan je bio osmi gem trećeg seta. Prvo je Novak imao raspravu sa jednim od navijača koji je dobacivao prvo tokom Marejevog servisa, a zatim i tokom poena. Uzvratio mu je Nole nešto žustrije, a onda se igra rasplamsala. Odigrali su nekoliko prelepih poena, a jedan je bio veoma čudan. Marej je dobio priliku da završi gem smečom, ali je očajno to uradio, Đoković odigrao prelep lob, ali je posle toga forhend odigrao loše. Marej je ostao smiren i došao do izjednačenja – 4:4.

19:26 - UZ MALO MUKE NOVAK DOŠAO DO GEMA

Suočavao se Đoković sa neprijatnom situacijom (15:30), dao je Mareju priliku, ali je Endi jednu laku lopticu poslao u aut, a Novak je posle tog poklona zaigrao nešto bolje. Popravio servis i zadržao prednost - 4:3.

19:21 - NOVAK PROPUSTIO DVE BREJK ŠANSE

Imao je Đoković dve uzastopne brejk šanse, priliku da završi meč, ali ih nije iskoristio. Jednu je dobrim servisom spasao Marej, dok je kod druge Novak poslao lopticu daleko u aut. Bio je veoma besan na sebe zbog toga, ali su šanse otišle u nepovrat.

19:13 - ĐOKOVIĆ SMEČOM DO GEMA

Nije se previše mučio Novak u petom gemu, a završio ga je na odličan način - smečom. Tako je napravio još jedan korak bliže pobedi - 3:2.

19:09 - ENDI SE DRŽI

Zahvaljujući dobrim servisima je Marej uspeo da ostane u meču i da dođe do izjednačenja - 2:2.

19:05 - NOLE DO GEMA UZ VETAR

Vetar duva sve jače u Parizu, ali za sada to ne smeta Đokoviću koji je bez većih poteškoća došao do gema - 2:1.

19:02 - ENDI LAKO DO GEMA

Lakše nego što je verovatno i sam očekivao je Endi došao do gema i to bez izgubljenog poena. Ali, ono što zabrinjava jeste to da je vetar u Parizu sve jači, pogotovo kada se uzme u obzir da su meterolozi najavili padavine.

18:59 - NOLE SIGURAN NA SERVISU

Nije se opustio Đoković, bio je koncentrisan, siguran i osvojio prvi gem na startu trećeg seta.

18:52 - NOVAK BREJKOM DO NOVOG SETA

Novim, drugim brejkom, u drugom setu ej Novak uvećao vođstvo. Odlično je odigrao gem, a imao je i veliku pomoć od Mareja koji je poslednji poen, smeč poslao daleko u aut i poklonio poen rivalu - 6:3.

18:49 - NOVAK ASOVIMA DO NOVOG GEMA

Fantastičnim servisima, uz dva asa je Đoković osvojio novi gem i došao na korak do osvajanja drugog seta - 5:3.

18:44 - MAREJ SE SPASAO

Imao je Marej prednost od 40:15, delovalo je da će lako doći do gema, ali se Novak nije predavao. Došao je do izjednačenja, a zatim imao i dve brejk lopte i prilike da reši drugi set. Nije uspeo da ih iskoristi, a najveći "krivac" za to je odličan servis Mareja - 4:3.

18:36 - SRBIN POTVRDIO BREJK

Brejk je potvrđen. Posle oduzetog servisa Novak je nastavio sa dobrom igrom i osvojio gem na svoj servis. Doduše, mogao je mnogo ranije to da uradi, da pri rezultatu 40:0 nije poslao smeč u mrežu, a zatim i jendu laku lopticu poslao daleko u aut. Ipak, sve se dobro završilo posle dobrog servisa.

18:32 - MAREJ POKLONIO BREJK ĐOKOVIĆU

Novak može da se zahvali Endiju na poklonima. Britanski teniser je pravio neverovatne greške. Pri rezultatu 15:30 je Novak vratio loptu loše, išla je na sredinu polja, Marej je mogao da bira šta će da uradi, ali je lopticu poslao pravo u mrežu. Nole je zatim izbacio lopticu u aut, a odmah zatim je Britanac ponovo poslao lopticu u mrežu i pomogao rivalu da dođe do brejka.

18:27 - NOLE IZJEDNAČIO

Kao i Marej, tako je i Novak u svom servis gemu imao male probleme (30:30), ali je dobrim forhendima i izlascima na mrežu uspeo da dođe do gema - 2:2.

18:22 - MAREJ DOBIO GEM

Uz malo muke (30:30) je Marej uspeo da dođe do gema i da ne dozvoli protivniku da napravi brejk.

18:19 - NOVAK SIGURAN

Bez većih poteškoća je Đoković uspeo da osvoji drugi gem u drugom setu i da izjednači rezultat - 1:1.

18:15 - ENDIJU PRVI GEM DRUGOG SETA

Nije uspeo Đoković da nastavi seriju i da osvoji i četvrti uzastopni gem. Endi je prekinuo taj niz dobrim servisima i izlascima na mrežu.

18:12 - BEZ LEKARA, TEREN POLIVAN

Na teren ipak nisu došli lekari, što je veoma dobra vest. Pored toga, dobra stvar za Novaka je to što se u pauzi između setova polivao teren.

18:09 - ASOM DO PRVOG SETA!

Sevali su forhendi na sve strane, a čini se da Novak polako podiže svoj nivo igre. Mnogo bolje je servirao, pogađao i došao do vođstva u setovima i to asom – 6:3.

18:06 - NOVAK NAPRAVIO BREJK

Posle pauze u kojoj je tražio lekarsku pomoć Novak je odmah napravio brejk. Doduše ne toliko zbog svojih dobrih poena, koliko zbog velikih grešaka koje je Marej napravio. Bilo kako bilo, Novak servira za set.

18:03 - SUDIJA SPREČIO LEKARE DA UĐU NA TEREN

U pauzi između sedmog i osmog gema je lekarski tim pokušao da uđe na teren na zahtev Đokovića, ali im Paskal Marija nije dozvolio, jer to nisu najavili. Prema onome što može da se vidi na terenu Nole je pokazao da mu se vrti u glavi, ali će morati da sačeka novu pauzu pre nego što dođu lekari.
Prema vremenskoj prognozi, u Parizu je trenutno preko 30 stepeni celzijusa.

18:02 - SRBIN OD 0:30 DO GEMA

Propuštene šanse u šestom gemu nije uspeo Novak tek tako da zaboravi u narednom. Napravio je par grešaka, dozvolio rivalu da dođe do 0:30, a onda je uz malo sreće jedna bekhend paralela završila tačno na liniji. Upravo je to dalo mali podstrek srpskom igraču koji je odličnim volejem na mreži, a zatim i odličnim drop šotom, koji je dokačio vrh mreže i pao odmah ispred mreže, što je bilo nemoguće za Endija da vrati.

17:57 - NOVAK PROPUSTIO BREJK ŠANSU

Dobro je Novak započeo gem, osvojio prvi poen, a zatim imao priliku da dođe do 0:30, ali je posle jednog povika publike izgubio koncentraciju malo i loptu izbacio u aut. Podigrao je ruke u znak protesta izgubio i naredni poen, a onda se smirio, osvojio dva uzastopna poena i došao do prilike za brejk posle jednog veoma dugog poena. Međutim, to nije iskoristio, jer je jednu lakšu lopticu izbacio daleko u aut. Marej se zatim malo smirio, prvo dočekao grešku rivala, a zatim asom uspeo da se izvuče.

17:50 - NOLE ČUVA SERVIS

Još jednom su odigrali nešto duži gem, ali Novak nije dozvolio protivniku ni priliku za brejk iako je bilo 30:30. Uz jedan fantastičan polu volej na mreži i zatim malu pomoć vrha mreže je došao do gema - 3:2.

17:44 - I MAREJ BEZ PROBLEMA

Posle Đokovića i Marej je imao jedan lagan gem. Bez većih problema i sa samo jednim izgubljenim poenom je izjednačio - 2:2. Pri rezultatu 40:0 je sudija u stolici Paskal Marija ispravio linijskog sudiju, ali je Novak prišao i rekao da je dobra lopta, uz to je i sudija sišao i potvrdio da je on pogrešio , a da je Đoković bio u pravu.

17:40 - NOLE LAKO DO PREDNOSTI

Posle dva maratonska gema je usledio jedan veoma brz u kojem je Novak bez izgubljenog poena došao do prednosti - 2:1. Treba napomenuti i da je treći poen bio veoma lep, Nole je odigrao jedan nešto lošiji drop-šot, Marej je stigao, vratio mu loptu pravo pod noge, a Đoković je zatim odigrao fantastičan lob i došao do poena.

17:38 - MAREJU GEM

Ponovo jedan duži gem. I u drugom gemu na meču su viđene duge razmene, ali i neki prelepi poeni poput drop-šota Đokovića. Ali, Marej je uspeo, pre svega dobrim servisima, da osvoji gem na svoj servis – 1:1.

17:31 - ĐOKOVIĆ UZ MALO MUKE DO PRVOG GEMA

Uz dosta problema je Novak stigao do prvog gema. Suočavao se sa pretnjom i sa 0:30, ali je uspeo da se izvuče i da ne dozvoli protivniku priliku za brejk. Već na startu je viđeno mnogo dugačkih razmena kao najava za ono što čeka navijače u nastavku.

Inače, stadion još uvek nije ispunjen do poslednjeg mesta, ali će sigurno to da se dogodi vrlo brzo.

17:22 - NOVAK PRVI SERVIRA

Marej je "dobio" podbacivanje novčića, ali nije izabrao prvi da servira, već stranu na kojoj je sunce iza njega.

17:17 - IGRAČI SE ZAGREVAJU

Na terenu su se pojavila obojica igrača i počela su polako da se zagrevaju za početak velikog meča.

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

alex.rs

05.06.2015 17:33

Cestitka Novaku, Zivio Nole, svaka cast, najbolji si!

ODGOVORITE
Name

seselj

05.06.2015 20:18

To Srbine neka se zna koje najboljiii.

ODGOVORITE