Порто је стварно ''проф, др, мр, сци...'' фудбалске пијаце!!!

Порто је магистар фудбалске пијаце - продао Реалу његовог играча за 7.500.000 евра?! Када послују Реал и Порто, онда је лако закључити ко ће кога ту да насамари, али Мадриђани су овог пута заиста превазишли себе!

Фудбал 07.06.2015 | 16:00
Порто је стварно ''проф, др, мр, сци...'' фудбалске пијаце!!!

Док за Реал Мадрид важи етикета да је расипнички клуб који увек мора за играча да плати више од осталих конкурената, потпуну супротност у европској фудбалској трансфер политици представља Порто. Португалски великан је синоним како се зарађују паре од продаје играча и констатно опстаје ну врху.

Реал има моћ и новац да плати све што пожели. Порто нема тај луксуз и упркос чињеници да је велики клуб са великим бројем играча, он углавном живи од јефтиних куповина и скупих продаја, те позајмица играча који су вишак у неким другим клубовима и који фудбалски процветају када дођу на Драгао. Ретки су фудбалери на којима Порто не заради паре.

Тако данас имамо случај да ће португалски великан наплатити од Реал Мадрида 7.500.000 евра за играча који је сезону провео као позајмљен играч Краљевског клуба у Порту. Претпостављате, реч је о бразилском везисти Каземиру.

Како је Порто успео да насамари Реал?

Лукавим догвором од прошлог лета дана. Каземиро је у Реал Мадрид стигао пре неколико година као један од највећих талената Бразила. Многи велики клубови су га тражили, али Реал баш био запео да га доведе и успео је у томе. Прво је играо за Б тим Мадриђана, потом је прекомандоавн у А селекцију, али се није наиграо.

Порто је снимио да талентовани Бразиулац нема неку ваљану перспективу у Реалу и тражио га на позајмицу. Али, с опцијом да има право прече купвине. Односно, ако буде желео да га откупи, Реал се ту не би много питао. Одређена је клаузула од 15.000.000 евра, али је Реал убацио контра-клаузулу од 7.500.000 евра. Договорено је да Порто прво мора писмено да обавести Реал о намерама да откупи Каземира, а да Мадриђани имају опцију да одговоре контра-клаузулом и за 7.500.000 евра врате Бразилца у Мадрид.

Каземиро је заблистао на Драгау током сезоне на измаку и подсетио неке у Мадриду да је можда и заслужио већу шансу у Реалу. Порто је добио квалитетног играча, али је на крају добио и паре.

Дуго је владала неизвесност око Портових коначних намера. Обе стране су белфирале, а Португалци су по доласку Рафе Бенитеза писмено обавестили Реал да желе да откупе Каземира за 15.000.000 евра. Јер бенитез је у неким плановима видео и Каземира. Порто заправо није ни ћжелео да откупи Бразилца, није му падало на памет да потроши 15.000.000 евра, али су искористили Бенитезов долазак и чињеницу да ће новом тренеру бити испуњавање жеље као што је Каземиро. Реал је морао да одговори и данас је платио 7.500.000 евра за свог фудбалера.

За те паре, ускоро можемо да очекујемо да португалски великан доведе неког талентованог Јужноамериканца који ће за неколико године вредети три пута више.

Коментари / 0

Оставите коментар