Porto je stvarno ''prof, dr, mr, sci...'' fudbalske pijace!!!

Porto je magistar fudbalske pijace - prodao Realu njegovog igrača za 7.500.000 evra?! Kada posluju Real i Porto, onda je lako zaključiti ko će koga tu da nasamari, ali Madriđani su ovog puta zaista prevazišli sebe!

Fudbal 07.06.2015 | 16:00
Porto je stvarno ''prof, dr, mr, sci...'' fudbalske pijace!!!

Dok za Real Madrid važi etiketa da je rasipnički klub koji uvek mora za igrača da plati više od ostalih konkurenata, potpunu suprotnost u evropskoj fudbalskoj transfer politici predstavlja Porto. Portugalski velikan je sinonim kako se zarađuju pare od prodaje igrača i konstatno opstaje nu vrhu.

Real ima moć i novac da plati sve što poželi. Porto nema taj luksuz i uprkos činjenici da je veliki klub sa velikim brojem igrača, on uglavnom živi od jeftinih kupovina i skupih prodaja, te pozajmica igrača koji su višak u nekim drugim klubovima i koji fudbalski procvetaju kada dođu na Dragao. Retki su fudbaleri na kojima Porto ne zaradi pare.

Tako danas imamo slučaj da će portugalski velikan naplatiti od Real Madrida 7.500.000 evra za igrača koji je sezonu proveo kao pozajmljen igrač Kraljevskog kluba u Portu. Pretpostavljate, reč je o brazilskom vezisti Kazemiru.

Kako je Porto uspeo da nasamari Real?

Lukavim dogvorom od prošlog leta dana. Kazemiro je u Real Madrid stigao pre nekoliko godina kao jedan od najvećih talenata Brazila. Mnogi veliki klubovi su ga tražili, ali Real baš bio zapeo da ga dovede i uspeo je u tome. Prvo je igrao za B tim Madriđana, potom je prekomandoavn u A selekciju, ali se nije naigrao.

Porto je snimio da talentovani Braziulac nema neku valjanu perspektivu u Realu i tražio ga na pozajmicu. Ali, s opcijom da ima pravo preče kupvine. Odnosno, ako bude želeo da ga otkupi, Real se tu ne bi mnogo pitao. Određena je klauzula od 15.000.000 evra, ali je Real ubacio kontra-klauzulu od 7.500.000 evra. Dogovoreno je da Porto prvo mora pismeno da obavesti Real o namerama da otkupi Kazemira, a da Madriđani imaju opciju da odgovore kontra-klauzulom i za 7.500.000 evra vrate Brazilca u Madrid.

Kazemiro je zablistao na Dragau tokom sezone na izmaku i podsetio neke u Madridu da je možda i zaslužio veću šansu u Realu. Porto je dobio kvalitetnog igrača, ali je na kraju dobio i pare.

Dugo je vladala neizvesnost oko Portovih konačnih namera. Obe strane su belfirale, a Portugalci su po dolasku Rafe Beniteza pismeno obavestili Real da žele da otkupe Kazemira za 15.000.000 evra. Jer benitez je u nekim planovima video i Kazemira. Porto zapravo nije ni ćželeo da otkupi Brazilca, nije mu padalo na pamet da potroši 15.000.000 evra, ali su iskoristili Benitezov dolazak i činjenicu da će novom treneru biti ispunjavanje želje kao što je Kazemiro. Real je morao da odgovori i danas je platio 7.500.000 evra za svog fudbalera.

Za te pare, uskoro možemo da očekujemo da portugalski velikan dovede nekog talentovanog Južnoamerikanca koji će za nekoliko godine vredeti tri puta više.

Komentari / 0

Ostavite komentar