Игокеа не да никоме Лукајића!

Предсједник шампиона БиХ Борис Спасојевић жели на клупи Игокее да задржи Жељка Лукајића, али и већину играчког кадра. "Стручњак какав је Лукајић има моју пуну подршку јер је показао колико вриједи". Ипак, коначну одлуку доноси УО.

Кошарка 06.06.2015 | 18:40
Игокеа не да никоме Лукајића!

Трофејни стручњак Жељко Лукајић, који је ове сезоне освојио дуплу круну са Игокеом, према најавама предсједника Александровчана Бориса Спасојевића требало би да остане на клупи троструког узастопног шампиона Босне и Херцеговине.

Ипак, коначну ријеч о продужетку сарадње требало би да да Управни одбор клуба, који ће ускоро имати састанак на којем ће једна од главних тачака бити мјесто тренера.

"Стручњак какав је Лукајић има моју пуну подршку јер је показао колико вриједи. Доласком је стабилизовао екипу, која је на крају АБА лиге показала квалитет, а успјешан рад је заокружен освајањем дупле круне у БиХ. Заиста смо сви у клубу презадовољни његовим радом, јер је показао да је прави професионалац. Али, да не говорим унапријед, да ипак сачекамо састанак Управног одбора", преноси "Пресс РС" изјаву Спасојевића.

Предсједник Игокее нагласио је да ће већина екипе остати на окупу и наредне сезоне, осим капитена Бранка Јоровића, који је најавио крај каријере.

"У свијету је нормално да тренер склапа мозаик и доноси све одлуке у вези са играчким кадром. То ће важити и код нас. Колико знам, већина играча би и даље жељела да носи дрес нашег клуба, а свакако ће нам требати и неколико циљаних појачања. Прије свега, замјена за Јоровића, који је овдје оставио дубок траг. Али, прво да се договоримо са Лукајићем, па ћемо онда разговарати о играчком кадру", јасан је Спасојевић.

У Игокеи су поносни на рад Лукајића са омладинским погоном.

"Он је у потпуности оживио рад с младима, реконструисао омладински погон и сада желимо да доводимо најбоље младе играче из Републике Српске, али и цијеле БиХ. Настојаћемо да окупимо најбоље пионире, кадете и јуниоре како би створили одговарајућу перспективу за први тим", закључио је први човјек "игоса".

Игокеа је у посљедње три сезоне на домаћој сцени од могућих шест освојила чак пет трофеја, а једино је измакао Куп БиХ прошле сезоне, који је припао Широком.

Коментари / 0

Оставите коментар