Igokea ne da nikome Lukajića!

Predsjednik šampiona BiH Boris Spasojević želi na klupi Igokee da zadrži Željka Lukajića, ali i većinu igračkog kadra. "Stručnjak kakav je Lukajić ima moju punu podršku jer je pokazao koliko vrijedi". Ipak, konačnu odluku donosi UO.

Košarka 06.06.2015 | 18:40
Igokea ne da nikome Lukajića!

Trofejni stručnjak Željko Lukajić, koji je ove sezone osvojio duplu krunu sa Igokeom, prema najavama predsjednika Aleksandrovčana Borisa Spasojevića trebalo bi da ostane na klupi trostrukog uzastopnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Ipak, konačnu riječ o produžetku saradnje trebalo bi da da Upravni odbor kluba, koji će uskoro imati sastanak na kojem će jedna od glavnih tačaka biti mjesto trenera.

"Stručnjak kakav je Lukajić ima moju punu podršku jer je pokazao koliko vrijedi. Dolaskom je stabilizovao ekipu, koja je na kraju ABA lige pokazala kvalitet, a uspješan rad je zaokružen osvajanjem duple krune u BiH. Zaista smo svi u klubu prezadovoljni njegovim radom, jer je pokazao da je pravi profesionalac. Ali, da ne govorim unaprijed, da ipak sačekamo sastanak Upravnog odbora", prenosi "Press RS" izjavu Spasojevića.

Predsjednik Igokee naglasio je da će većina ekipe ostati na okupu i naredne sezone, osim kapitena Branka Jorovića, koji je najavio kraj karijere.

"U svijetu je normalno da trener sklapa mozaik i donosi sve odluke u vezi sa igračkim kadrom. To će važiti i kod nas. Koliko znam, većina igrača bi i dalje željela da nosi dres našeg kluba, a svakako će nam trebati i nekoliko ciljanih pojačanja. Prije svega, zamjena za Jorovića, koji je ovdje ostavio dubok trag. Ali, prvo da se dogovorimo sa Lukajićem, pa ćemo onda razgovarati o igračkom kadru", jasan je Spasojević.

U Igokei su ponosni na rad Lukajića sa omladinskim pogonom.

"On je u potpunosti oživio rad s mladima, rekonstruisao omladinski pogon i sada želimo da dovodimo najbolje mlade igrače iz Republike Srpske, ali i cijele BiH. Nastojaćemo da okupimo najbolje pionire, kadete i juniore kako bi stvorili odgovarajuću perspektivu za prvi tim", zaključio je prvi čovjek "igosa".

Igokea je u posljednje tri sezone na domaćoj sceni od mogućih šest osvojila čak pet trofeja, a jedino je izmakao Kup BiH prošle sezone, koji je pripao Širokom.

Komentari / 0

Ostavite komentar