Паун послије СП-а иде на клупу Хетафеа?!

Српски тренер Вељко Пауновћ кандидат је на тренера Хетафеа, преноси шпански лист АС.

Фудбал 07.06.2015 | 21:20
Паун послије СП-а иде на клупу Хетафеа?!

Пауновић се тренутно налази на Новом Зеланду где води репрезентацију Србије до 20 година учествује на Светском првенству.

Оно што Вељко Пауновић ради са омладинском репрезентацијом Србије далеко се чује!

Мадридски "Ас" овог петка објавио је вест да је Пауновић, који се тренутно налази на Светском првенству за омладинце на Новом Зеланду, најозбљнији кандидат за тренера Хетафеа, клуба за који је наступао две сезоне и то веома успешно.

"Председник клуба Анхел торес и даље није донео одлуку, али јесте изјавио да за следећег тренера Хетафеа жели човека који је радио у Европи ове године и који није тренирао друголигашку екипу", пише "Ас".

Лист додаје да Пауновићево име није први пут у вези са клубом из предграђа Мадрида, већ да је он био опција и у јануару, када је нови менаџер Вотфорда, Кике Санчез Флорес, изненада отишао из Хетафеа. Председник Торес је тада отворено признао да његова прва опција, Пауновић, није била у могућности да прихвати позив, па је посао преузео тренер "Б" тима, Пабло Франко.

Пауновић је тада пред собом имао недовршен посао са "орлићима", са којима се пласирао на ФИФА Мундијал, а то је Србији био први наступ на најважнијем турниру на свету за млађе категорије.

"Ас" подсећа да се Мундијалито завршава 20. јуна и да је то најкаснији датум када би Пауновић био, више него икад, на дохват руке председнику Торесу.

После само једне сезоне проведене у Партизану, 1994/95, 13 одиграних утакмица у црно-белом и једног постигнутог гола, Пауновић је као још млад и неафирмисан играч потписао за Атлетико Мадрид и наступао што за Марбељу (која је била филијала Атлетика), што за Атлетико Б, све до дебија у првом тиму "јорганџија", у сезони 1996/97.

"Паун" је наступао и за Мајорку у сезони 1998/99, и то веома успешно, пре него што се вратио још једном у Атлетико и то у најтежим данима за клуб, када су црвено- бели испали из Примере у сезони 1999/2000.

Потом је прешао у Овиједо, па одиграо још једну сезону у Мајорки, пре него што се одселио на Канаре и заиграо за Тенерифе. У "свој" Атлетико вратио се 2003. године и ту провео још годину дана, а почетком у сезони 2004/05 опробао се, додуше кратко, у Бундеслиги, у Хановеру.

У Хетафе, где је потпуно оживео каријеру и заиграо најбољи фудбал у животу, стигао је 2005. године и задржао се наредне две сезоне, после чега је отишао у Рубин из Казања, па се вратио у Шпанију, потписавши за Алмерију, а потом је 2008. године поново заиграо у Партизану, пре него што је 2011. завршио профи каријеру као играч Филаделфије.

Пауновића у Шпанији цене између осталих и због тих 79 голова на 333 утакмице у Примери и Сегунди.

Коментари / 0

Оставите коментар