Paun poslije SP-a ide na klupu Hetafea?!

Srpski trener Veljko Paunovć kandidat je na trenera Hetafea, prenosi španski list AS.

Fudbal 07.06.2015 | 21:20
Paun poslije SP-a ide na klupu Hetafea?!

Paunović se trenutno nalazi na Novom Zelandu gde vodi reprezentaciju Srbije do 20 godina učestvuje na Svetskom prvenstvu.

Ono što Veljko Paunović radi sa omladinskom reprezentacijom Srbije daleko se čuje!

Madridski "As" ovog petka objavio je vest da je Paunović, koji se trenutno nalazi na Svetskom prvenstvu za omladince na Novom Zelandu, najozbljniji kandidat za trenera Hetafea, kluba za koji je nastupao dve sezone i to veoma uspešno.

"Predsednik kluba Anhel tores i dalje nije doneo odluku, ali jeste izjavio da za sledećeg trenera Hetafea želi čoveka koji je radio u Evropi ove godine i koji nije trenirao drugoligašku ekipu", piše "As".

List dodaje da Paunovićevo ime nije prvi put u vezi sa klubom iz predgrađa Madrida, već da je on bio opcija i u januaru, kada je novi menadžer Votforda, Kike Sančez Flores, iznenada otišao iz Hetafea. Predsednik Tores je tada otvoreno priznao da njegova prva opcija, Paunović, nije bila u mogućnosti da prihvati poziv, pa je posao preuzeo trener "B" tima, Pablo Franko.

Paunović je tada pred sobom imao nedovršen posao sa "orlićima", sa kojima se plasirao na FIFA Mundijal, a to je Srbiji bio prvi nastup na najvažnijem turniru na svetu za mlađe kategorije.

"As" podseća da se Mundijalito završava 20. juna i da je to najkasniji datum kada bi Paunović bio, više nego ikad, na dohvat ruke predsedniku Toresu.

Posle samo jedne sezone provedene u Partizanu, 1994/95, 13 odigranih utakmica u crno-belom i jednog postignutog gola, Paunović je kao još mlad i neafirmisan igrač potpisao za Atletiko Madrid i nastupao što za Marbelju (koja je bila filijala Atletika), što za Atletiko B, sve do debija u prvom timu "jorgandžija", u sezoni 1996/97.

"Paun" je nastupao i za Majorku u sezoni 1998/99, i to veoma uspešno, pre nego što se vratio još jednom u Atletiko i to u najtežim danima za klub, kada su crveno- beli ispali iz Primere u sezoni 1999/2000.

Potom je prešao u Ovijedo, pa odigrao još jednu sezonu u Majorki, pre nego što se odselio na Kanare i zaigrao za Tenerife. U "svoj" Atletiko vratio se 2003. godine i tu proveo još godinu dana, a početkom u sezoni 2004/05 oprobao se, doduše kratko, u Bundesligi, u Hanoveru.

U Hetafe, gde je potpuno oživeo karijeru i zaigrao najbolji fudbal u životu, stigao je 2005. godine i zadržao se naredne dve sezone, posle čega je otišao u Rubin iz Kazanja, pa se vratio u Španiju, potpisavši za Almeriju, a potom je 2008. godine ponovo zaigrao u Partizanu, pre nego što je 2011. završio profi karijeru kao igrač Filadelfije.

Paunovića u Španiji cene između ostalih i zbog tih 79 golova na 333 utakmice u Primeri i Segundi.

Komentari / 0

Ostavite komentar