Звездина пијаца...!

Босанчић хоће да се врати, Деспотовић неће, Катаи би да остане и сија у Европи...Клуб са Маракане прво мора да види шта ће са актуелним првотимцима, па тек онда да јури појачања.

Фудбал 06.06.2015 | 16:00
Звездина пијаца...!

Пре него што почне са довођењем појачања Миодрагу Грофу Божовићу, управа Црвене звезде прво мора да види шта ће са играчима који нису изнели терет у прошлој сезони и не могу се окарактерисати као успешне аквизиције.

Међу њима је и тандем никада потврђених великих талената: Милош Босанчић и Александар Катаи. Очекивања од њих су била велика уочи сезоне, али они на терену нису пружили много. Поготово Босанчић који је први од играча споразумно раскинуо уговор и упутио се у Чешку где је био на прагу потписа уговора са Теплицама, али се у Србију вратио необављена посла.
„Нисам се догворио са Чесима јер ће довести новог тренера. Не знам где ћу сад, прелазни рок још није ни почео. Вратио бих се у Црвену звезду ако ме нови шеф жели“, поручио је Босанчић кроз изјаву у Журналу.

Другачија прича је са Алекасндаром Катаијем. Позајмица из Олимпијакоса је истекла, а откупна клаузула је 650.000 евра и наравно да Звезда нема тај новац. Ипак, клуб са Маракане се нада да ће га задржати јер Катаи није потребан Олимпијакосу. Пирејцима је исплативија опција да му нађу неки клуб у Грчкој где би био позајмљен, него да не добију никакав новац заузврат.

Ипак, у Звезди се надају да ће Катаи споразумно раскинути уговор са Олимпијаксом и потом доћи на Маракану као слободан играч.
„Олимпијакос је на потезу. Мој менаџер ће са почетком недеље сести са челницима клуба з а сто и видети какви су услови под којима могу да одем. Гледајући пролећни део сезоне, убеђен сам да би ми још једна сезона у Звезди донела доста тога доброг. Показао бих се у пуном сјају, играо би у Европи. Заиста постоји жеља да останем, али нисам у прилици да ја одлучујем“, рекао је Катаи за Новости.

Оно што је сигурно је да се са позајмице из казахстанког Жетисуа не враћа Ђорђе Деспотовић.
„Остаћу у Казахстану до зиме када ми истиче позајмица, па ћу се тада јавити новом тренеру Божовићу. Најваћније је да играм, а у Казахстану имам континуитет“, поручио је Деспотовић који игра све боље у Казахстану и већ је привукао пажњу тамошњих већих клубова попут Ордабашија и Актобеа.

Коментари / 0

Оставите коментар