Zvezdina pijaca...!

Bosančić hoće da se vrati, Despotović neće, Katai bi da ostane i sija u Evropi...Klub sa Marakane prvo mora da vidi šta će sa aktuelnim prvotimcima, pa tek onda da juri pojačanja.

Fudbal 06.06.2015 | 16:00
Zvezdina pijaca...!

Pre nego što počne sa dovođenjem pojačanja Miodragu Grofu Božoviću, uprava Crvene zvezde prvo mora da vidi šta će sa igračima koji nisu izneli teret u prošloj sezoni i ne mogu se okarakterisati kao uspešne akvizicije.

Među njima je i tandem nikada potvrđenih velikih talenata: Miloš Bosančić i Aleksandar Katai. Očekivanja od njih su bila velika uoči sezone, ali oni na terenu nisu pružili mnogo. Pogotovo Bosančić koji je prvi od igrača sporazumno raskinuo ugovor i uputio se u Češku gde je bio na pragu potpisa ugovora sa Teplicama, ali se u Srbiju vratio neobavljena posla.
„Nisam se dogvorio sa Česima jer će dovesti novog trenera. Ne znam gde ću sad, prelazni rok još nije ni počeo. Vratio bih se u Crvenu zvezdu ako me novi šef želi“, poručio je Bosančić kroz izjavu u Žurnalu.

Drugačija priča je sa Alekasndarom Kataijem. Pozajmica iz Olimpijakosa je istekla, a otkupna klauzula je 650.000 evra i naravno da Zvezda nema taj novac. Ipak, klub sa Marakane se nada da će ga zadržati jer Katai nije potreban Olimpijakosu. Pirejcima je isplativija opcija da mu nađu neki klub u Grčkoj gde bi bio pozajmljen, nego da ne dobiju nikakav novac zauzvrat.

Ipak, u Zvezdi se nadaju da će Katai sporazumno raskinuti ugovor sa Olimpijaksom i potom doći na Marakanu kao slobodan igrač.
„Olimpijakos je na potezu. Moj menadžer će sa početkom nedelje sesti sa čelnicima kluba z a sto i videti kakvi su uslovi pod kojima mogu da odem. Gledajući prolećni deo sezone, ubeđen sam da bi mi još jedna sezona u Zvezdi donela dosta toga dobrog. Pokazao bih se u punom sjaju, igrao bi u Evropi. Zaista postoji želja da ostanem, ali nisam u prilici da ja odlučujem“, rekao je Katai za Novosti.

Ono što je sigurno je da se sa pozajmice iz kazahstankog Žetisua ne vraća Đorđe Despotović.
„Ostaću u Kazahstanu do zime kada mi ističe pozajmica, pa ću se tada javiti novom treneru Božoviću. Najvaćnije je da igram, a u Kazahstanu imam kontinuitet“, poručio je Despotović koji igra sve bolje u Kazahstanu i već je privukao pažnju tamošnjih većih klubova poput Ordabašija i Aktobea.

Komentari / 0

Ostavite komentar