Ово је 10 фудбалских светаца! А ево и зашто...

Ових 10 фудбалера никада у својој каријери нису добили црвени картон. Један од њих чак ни жути!

Фудбал 07.06.2015 | 20:40
Ово је 10 фудбалских светаца! А ево и зашто...

За рубрику "Веровали или не"!

Упознајте легенде светског фудбала који у својим богатим каријерама никада нису искључени!

ГАРИ ЛИНЕКЕР

Други најбољи стрелац енглеске репрезентације свих времена, Гари Линекер, био је истовремено и тигар и маца на терену. Одиграо је 466 утакмица у својој каријери (измађу осталог у дресовима Тотенхема, Евертона, Барселоне), тероририсао многе голмане, али никада није наљутио ниједног судију. Гари Линекер НИКАДА није добио црвени, али ни жути картон!!!

Први светац међу свецима!

ХАВИЈЕР ЗАНЕТИ

Када неко током каријере добије надимак "Трактор" за претпоставити је да је права радилица на терену, али не баш нежан. Међутим, Аргентинац Хавијер Занети побио је сва уврежена мишљења о таквим типовима играча, показао је како се може водити фудбалска битка али по "витешким принципима". Недавно је отишао у фудбалску пензију. Остаће упамћен податак да за 856 утакмица у миланском Интеру никада није добио црвени картон. Показана су му САМО ДВА жута картона!

ФИЛИП ЛАМ

Када играте у одбрани принуђени сте, понекад, да се послужите и недозвољеним средствима. Фудбалска игра познавала је разне "цепаче", "костоломце", "месаре". Али, има и одбрамбених фудбалера који ем што знају да играју фудбал, ем знају и како да зауставе противника без употребе "силе" или без "прекомерне употребе силе", боље рећи. Фудбалер минхенског Бајерна Филип Лам за 14 година у Бајерну и одигране 503 утакмице никада није добио црвени картон.

РАУЛ ГОНЗАЛЕС

Рођени голгетер Раул Гонзалес обележио је једну еру у шпанском фудбалу, посебно свог Реал Мадрида. За 16 година одиграо је 550 утакмица у Реал Мадриду, потом је две године био у немачком Шалкеу, био је актер разних дербија, "Ел Класика", мечева Лиге шампиона, финала разних такмичења који су сами по себи пуни тензија, али он никада није прешао границу, никада није "пукао". Никада није искључен са утакмице и послат раније у свлачионицу.

МАРКО ВАН БАСТЕН

Тукли су га кад и где су стигли, а он им је узвраћао головима, "слао" их по буреке и пецива... Ипак, од толико удараца Марко ван Бастен морао је да заврши каријеру прерано, у 28. години. Ипак, за све време играња за клубове (Ајакс и МИлан) и за репрезентацију Холандије, није себи дозволио да толико изгуби живце због немоћи противника да га заустави на спортски начин. Између осталог, зато и јесте фудбалска легенда.

МИХАЕЛ ЛАУДРУП

Још један господин у копачкама из 80-их и 90-их година прошлог века. Данац, Михаел Лаудруп, био је, попут Холанђанина Ван Бастена страх и трепет за противничке одбране. И њега су заустављали како су знали и умели по принципу - "лопта може да прође, он не!". Играо је Брондби, Лацио, Јувентус, Барселону, па Реал Мадрид, при крају каријере за Ајакс. Посебно је интересантно што је играо у лигама каква су италијанска и шпанска у којима одбрамбени фудбалери знају да играју прљаво. Али, ни он никада није игубио нерве и никада није добио црвени картон.

РАЈАН ГИГС

Легенда Манчестер јунајтеда и британског фудбала, Велшанин, господин Рајан Гигс. Одиграо је безброј тешких, тврдих утакмица у Премијер лиги, Лиги шампиона, за 24 године уписао је 672 наступа за Манчестер јунајтед и никада није био искључен. Додуше, добио је једном црвени картон, али играјући за репрезентацију Велса (септембра 2001. године - добио је други жути картон у 86. минуту утакмице против Норвешке).

ПАТРИС ЕВРА

Француз и даље игра и то на врхунском нивоу. Игра тренутно у Јувентусу, а претходно је девет година носио дрес Манчестер јунајтеда. Пре тога, био је члан Монака и Нице. До сада је одиграо 437 утакмица (у клупској каријери), а томе треба додати и седамдесетак утакмица у дресу репрезентације Француске. Попут Филипа Лама, дакле дефанзивца по вокацији, ни Патрис Евра до сада никада није искључен!

ДЕМЈАН ДАФ

Енглески фудбал је чврст, пун контаката, понекад немилосрдних, али најчешће у границама фер-плеја. Наравно, има и стартова "за затвор", грубих насртаја. Утакмице у Премијер лиги пуне су узбуђења, дуела и нормално је да понекад неко изгуби живце. Али, то није важило за Демјана Дафа. За 18 година играња у разним премијерлигашким клубовима - Челси, Блекбурн, Њукасл, Фулам - (од чега је 14 година провео у клубовима који су се углавном борили за опстанак), никада себи није дозволио да пређе границу нормалног старта. Фудбалери слични његовим карактеристикама и позицији обично "гомилају" картоне, али Даф не. Ни он никада није искључен.

ЏОН БАРНС

Ову листу смо отворили енглеским фудбалером и закључујемо је још једним енглеским нападачем - Џоном Барнсом. Бивши фудбалер Ливерпула и енглески репрезентативац, одиграо је 201 меч у Премијер лиги, односно 16.407 минута - ни он никада није послат раније на туширање.

Коментари / 0

Оставите коментар