Партизан - Црвена Звезда Телеком 92:82, реакције...

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је после победе над Црвеном звездом да је његов тим показао да може да добије свакога. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Партизан заслужено победио у 14. колу Суперлиге, али да су ‘црвено-бели’ задовољни први местом пред плеј-оф. 

Кошарка 05.06.2015 | 16:00
Партизан - Црвена Звезда Телеком 92:82, реакције...

‘Црно-бели’ су са 92:82 победили Звезду у последњем колу Суперлиге Србије, а иако два тима имају исти скор од по 13 победа и једног пораза, ‘црвено-бели’ су обезбедили прво место пред плеј-оф захваљујући тријумфу од 16 разлике у првом сусрету.

“Задовољан сам победом и односом играча, гледаоци су присуствовали доброј утакмици. Нама је фалио Милосављевић, Милутинов може боље, али с друге страну значајан допринос је дао Маринковић, који је доживео ватрено крштење. Наравно, то не би било могуће уз помоћ комплетног тима. Партизан наставља са продукцијом играча у овим ненормалним условима. Сигурно је да је то значајно у овој победи”, рекао је Вујошевић.

Вујошевић је нагласио да у овом тренутку треба бити реалан.

“Имали смо и разлику, али треба бити реалан и задовољан. Партизан је показао да може да игра и добија сваког противника и да спреман дочекује плеј-оф”, истакао је Вујошевић.

Тренер Партизана је истакао да га посебно брине повреда Еда Мурића пред почетак полуфиналне серије у којој његов тим очекује сусрет са Металцем.

“Видећемо шта ће бити у петак. То би био велики хендикеп ако би дуже одуствовао”, нагласио је Вујошевић.

“Потпуно заслужена победа Паартизана. Отворили су утакмицу како су хтели. Имали су прецизан напад, погодили су шутеве који су им донели самопоуздање. Ми смо били јако лоши, нешто можда мало бољи у финишу, али овако не треба да играмо. На крају смо успели да задржимо разлику и сачувамо прво место што нам је и био циљ. Био је видљив мањак концетрације, морамо значајно боље ако желимо да изборимо финале”, нагласио је Радоњић.

Са Радоњићем се сложио и бек ‘црвено-белих’ Бранко Лазић, који је био један од бољих у пораженом тиму.

“Честитке Партизану на заслуженој победи. Допустили смо им превише скокова и отворених шутева. У другом полувремену су направили 20 разлике, али смо на крају то успели да сведемо испод 16. Честитам и својој екипи на задржаном првом месту”, истакао је Лазић.

Кошаркаш Партизана Александар Паволвић рекао је да његова екипа после победе над Црвеном звездом опуштеније улази у пељ оф.

"Нисмо размишљали о разлици. У Успону смо форме у последњих месец дана. Дали смо све од себе и на крају добили, што је био циљ."

"Сада у плеј оф идемо опуштенији и мирне главе“, рекао је Павловић који је био најефикаснији у тиму црно-белих са 20 поена и осам скокова.

Са њим се сложио и Миленко Тепић.

"Победа у дербију никада није без значаја. Имали смо прилику да обезбедимо прво место, али нисмо успели. Ова победа нам даје самопоуздање пред плеј оф", рекао је Тепић.

Немања Дангубић није био задовољан како је Црвена звезда Телеком одиграла меч са Партизаном, али истакао да је битно да је задржано прво место.

"Јако лоше смо отворили меч, Партизан је направио разлику коју смо покушали да стигнемо. На крају су имали предност која нама никако није одогварала, па смо могли да изгубимо прво место.“

"Ипак, успели смо да дођемо до жељеног циља. Ово је пораз који би требало да нас опомене да у наредном периоду морамо много боље, а с обзиром да нам плеј оф стартује у суботу, немамо много времена за опоравак. Зато, морамо што је пре могуће да пронађемо решење за све грешке које смо направили", рекао је Дангубић.

Звезда ће у плеј офу играти са Мега Лексом, а Партизан са Металцем.

Коментари / 0

Оставите коментар