Partizan - Crvena Zvezda Telekom 92:82, reakcije...

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom da je njegov tim pokazao da može da dobije svakoga. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio u 14. kolu Superlige, ali da su ‘crveno-beli’ zadovoljni prvi mestom pred plej-of. 

Košarka 05.06.2015 | 16:00
Partizan - Crvena Zvezda Telekom 92:82, reakcije...

‘Crno-beli’ su sa 92:82 pobedili Zvezdu u poslednjem kolu Superlige Srbije, a iako dva tima imaju isti skor od po 13 pobeda i jednog poraza, ‘crveno-beli’ su obezbedili prvo mesto pred plej-of zahvaljujući trijumfu od 16 razlike u prvom susretu.

“Zadovoljan sam pobedom i odnosom igrača, gledaoci su prisustvovali dobroj utakmici. Nama je falio Milosavljević, Milutinov može bolje, ali s druge stranu značajan doprinos je dao Marinković, koji je doživeo vatreno krštenje. Naravno, to ne bi bilo moguće uz pomoć kompletnog tima. Partizan nastavlja sa produkcijom igrača u ovim nenormalnim uslovima. Sigurno je da je to značajno u ovoj pobedi”, rekao je Vujošević.

Vujošević je naglasio da u ovom trenutku treba biti realan.

“Imali smo i razliku, ali treba biti realan i zadovoljan. Partizan je pokazao da može da igra i dobija svakog protivnika i da spreman dočekuje plej-of”, istakao je Vujošević.

Trener Partizana je istakao da ga posebno brine povreda Eda Murića pred početak polufinalne serije u kojoj njegov tim očekuje susret sa Metalcem.

“Videćemo šta će biti u petak. To bi bio veliki hendikep ako bi duže odustvovao”, naglasio je Vujošević.

“Potpuno zaslužena pobeda Paartizana. Otvorili su utakmicu kako su hteli. Imali su precizan napad, pogodili su šuteve koji su im doneli samopouzdanje. Mi smo bili jako loši, nešto možda malo bolji u finišu, ali ovako ne treba da igramo. Na kraju smo uspeli da zadržimo razliku i sačuvamo prvo mesto što nam je i bio cilj. Bio je vidljiv manjak koncetracije, moramo značajno bolje ako želimo da izborimo finale”, naglasio je Radonjić.

Sa Radonjićem se složio i bek ‘crveno-belih’ Branko Lazić, koji je bio jedan od boljih u poraženom timu.

“Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Dopustili smo im previše skokova i otvorenih šuteva. U drugom poluvremenu su napravili 20 razlike, ali smo na kraju to uspeli da svedemo ispod 16. Čestitam i svojoj ekipi na zadržanom prvom mestu”, istakao je Lazić.

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavolvić rekao je da njegova ekipa posle pobede nad Crvenom zvezdom opuštenije ulazi u pelj of.

"Nismo razmišljali o razlici. U Usponu smo forme u poslednjih mesec dana. Dali smo sve od sebe i na kraju dobili, što je bio cilj."

"Sada u plej of idemo opušteniji i mirne glave“, rekao je Pavlović koji je bio najefikasniji u timu crno-belih sa 20 poena i osam skokova.

Sa njim se složio i Milenko Tepić.

"Pobeda u derbiju nikada nije bez značaja. Imali smo priliku da obezbedimo prvo mesto, ali nismo uspeli. Ova pobeda nam daje samopouzdanje pred plej of", rekao je Tepić.

Nemanja Dangubić nije bio zadovoljan kako je Crvena zvezda Telekom odigrala meč sa Partizanom, ali istakao da je bitno da je zadržano prvo mesto.

"Jako loše smo otvorili meč, Partizan je napravio razliku koju smo pokušali da stignemo. Na kraju su imali prednost koja nama nikako nije odogvarala, pa smo mogli da izgubimo prvo mesto.“

"Ipak, uspeli smo da dođemo do željenog cilja. Ovo je poraz koji bi trebalo da nas opomene da u narednom periodu moramo mnogo bolje, a s obzirom da nam plej of startuje u subotu, nemamo mnogo vremena za oporavak. Zato, moramo što je pre moguće da pronađemo rešenje za sve greške koje smo napravili", rekao je Dangubić.

Zvezda će u plej ofu igrati sa Mega Leksom, a Partizan sa Metalcem.

Komentari / 0

Ostavite komentar