НЕМ: Пешићев Бајерн до финала преко Обрадовићеве Албе!

Кошаркаши Бајерна пласирали су се у финале Бундеслиге тријумфом у мајсторици над Албом са 101:96 после продужетака.

Кошарка 05.06.2015 | 15:20
НЕМ: Пешићев Бајерн до финала преко Обрадовићеве Албе!

Изабраници Саше Обрадовића су због првог места у регуларном делу сезоне важили за фаворите пред почетак серије, али су их играчи Светислава Пешића изненадили и у кључној утакмици направили брејк пред 11.000 гледалаца у Берлину.

Алба је била боља на старту сусрета, на крају првог полувремена је имала плус три, али су се Баварци потом пробудили. Бајерн се потпуно вратио у игру у трећем периоду, да би Берлинци имали чак шансу за тријумф у финишу регуларног дела утакмице, али је Меклин промашио шут за победу.

У продужетку, Пешићеви играчи, иако лишени њега, пошто је зарадио искључење због приговора, били су много бољи, тачније били су концентрисанији и заслужено су славили.

Бајерн је до тријумфа предводио Ђедовић са 30 поена и пет асистенција, док је Владимир Штимац додао 14 поена и четири скока. Душко Савановић је утакмицу завршио са 12 поена и три скока, док се код Албе истакао Меклин са 29 поена.

Бајерн ће се за титулу борити са Бросе Баскетсом, који је са 3-0 елиминисао Улм. Финална серија почиње у недељу у Бамбергу.

Коментари / 0

Оставите коментар