NEM: Pešićev Bajern do finala preko Obradovićeve Albe!

Košarkaši Bajerna plasirali su se u finale Bundeslige trijumfom u majstorici nad Albom sa 101:96 posle produžetaka.

Košarka 05.06.2015 | 15:20
NEM: Pešićev Bajern do finala preko Obradovićeve Albe!

Izabranici Saše Obradovića su zbog prvog mesta u regularnom delu sezone važili za favorite pred početak serije, ali su ih igrači Svetislava Pešića iznenadili i u ključnoj utakmici napravili brejk pred 11.000 gledalaca u Berlinu.

Alba je bila bolja na startu susreta, na kraju prvog poluvremena je imala plus tri, ali su se Bavarci potom probudili. Bajern se potpuno vratio u igru u trećem periodu, da bi Berlinci imali čak šansu za trijumf u finišu regularnog dela utakmice, ali je Meklin promašio šut za pobedu.

U produžetku, Pešićevi igrači, iako lišeni njega, pošto je zaradio isključenje zbog prigovora, bili su mnogo bolji, tačnije bili su koncentrisaniji i zasluženo su slavili.

Bajern je do trijumfa predvodio Đedović sa 30 poena i pet asistencija, dok je Vladimir Štimac dodao 14 poena i četiri skoka. Duško Savanović je utakmicu završio sa 12 poena i tri skoka, dok se kod Albe istakao Meklin sa 29 poena.

Bajern će se za titulu boriti sa Brose Basketsom, koji je sa 3-0 eliminisao Ulm. Finalna serija počinje u nedelju u Bambergu.

Komentari / 0

Ostavite komentar